Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis, atsidūręs išpuolio Stambule vietoje: „Girdėjau šūvius“

Stambulo universitete studijuojantis lietuvis Augustinas Šulija šeštadienio vakarą atsidūrė kruvino išpuolio, pareikalavusio 38 žmonių gyvybių, vietoje. Laimei, vaikinas nenukentėjo – išvengė sprogimų, tačiau girdėjo šūvius. 
Prie Stambulo „Besiktas“ sporto arenos vėlų šeštadienio vakarą nugriaudėjo du sprogimai.
Prie Stambulo „Besiktas“ sporto arenos vėlų šeštadienio vakarą nugriaudėjo du sprogimai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Buvau kelte, kai pamačiau dūmus, kylančius iš „Bešiktaš“ futbolo klubo stadiono. Po poros minučių paskambino draugai ir pasakė, kad įvyko teroro aktas. Išlipus iš kelto patraukiau stadiono, kuris buvo už gero kilometro, link“, – 15min pasakojo A.Šulija. Netrukus, anot jo, pasigirdo keletas šūvių.

Vietos žmonės sukrėsti. Gatvėse netoli stadiono visiškai tylu. Aplink stadioną esančiame rajone niekas neina iš namų, – pasakojo Stambule esantis lietuvis.

Įvykio vietos link skubėjo daugybė greitosios pagalbos automobilių. „Taip pat policijos pajėgos. Kelias, vedantis stadiono link, kaip ir visa teritorija užtverta policijos, neleidžiami jokie žiniasklaidos atstovai“, – naktį iš šeštadienio į sekmadienį pasakojo lietuvis A.Šulija. Naktį, anot jo, vietos gyventojams nebuvo aišku, kas iš tiesų vyksta – buvo pranešta tik apie sužeistus žmones.

„Vietos žmonės sukrėsti. Gatvėse netoli stadiono visiškai tylu. Aplink stadioną esančiame rajone niekas neina iš namų“, – pasakojo Stambule esantis lietuvis.

Prie stadiono vaikinas atsidūrė, praėjus maždaug valandai nuo sprogimų, kurių buvo du. „Liudininkų teigimu, pirmas buvo stipresnis negu antras. Nors pradžioje manyta, jog sprogimai įvyko ir Taksimo aikštėje, tačiau aikštėje sprogimo nebuvo“, – sakė A.Šulija.

Priminsime, kad šeštadienio vakarą prie Stambulo futbolo „Bešiktaš“ sporto arenos nugriaudėjo du sprogimai – antrasis esą nebuvęs toks stiprus kaip pirmasis. Aukų skaičius nuolat auga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius