Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir Afganistano kariai kartu naikino sprogmenis

Pirmadienį Čagčarano apylinkėse Afganistano ir Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės kariai sunaikino per 20 įvairaus tipo sprogmenų: priešpėstinių minų, raketų, minosvaidžio minų, artilerijos sviedinių, įvairių tipų sprogdiklių. Sunaikinti šiuos sprogmenis kariams perdavė Afganistano nacionalinis saugumo direktoratas, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Afganistane naikinami sprogmenys
Afganistane naikinami sprogmenys / Vyr. ltn. Indrės Sejonienės nuotr.

„Afganistano nacionalinės armijos išminuotojų komanda šiandien savarankiškai atliko sprogmenų neutralizavimo darbus, mes tik stebėjome jų veiksmus,“ – pasakojo PAG išminuotojų komandos kariai. Kaip paprastai per tokias operacijas afganistaniečiai išminuotojai turėjo atpažinti sprogmenis, juos suregistruoti, paruošti pergabenimui ir sunaikinti.

„Noriu pabrėžti, kad mūsų komandos dalyvavimas šioje operacijoje buvo minimalus, didžiausią dėmesį skyrėme kontrolei,“ – užbaigus sprogmenų neutralizavimo darbus sakė PAG sprogmenų neutralizavimo komandos vadas majoras Darius Mineika.

Afganistano nacionalinės armijos išminuotojų komandos vadas vyresnysis seržantas Malko Khanas teigė, kad per operaciją jie turėjo puikią galimybę įrodyti, kad yra pasirengę ir patys vykdyti panašaus tipo užduotis.

„PAG kariai mumis pasitiki, todėl didžiąją dalį darbų atlikome savarankiškai. Vykdant sprogmenų neutralizavimo darbus svarbiausia – asmeninis ir aplinkinių saugumas, tą šiandien ir stengėmės užtikrinti,“ – sakė ANA komandos išminuotojų vyresnysis.

Kol neturėjo savo išminavimo pajėgumų Goro provincijos saugumo pajėgos kreipdavosi į PAG karius. Šiuo metu Goro provincijos ANA pajėgos jau turi parengtą išminuotojų komandą. Išminavimo specialistais yra rengiami ir vietos policijos pareigūnai.

Kai iš Goro provincijos pasitrauks PAG kariai, sprogmenų neutralizavimo funkciją perims vietos saugumo pajėgos su parengtais policijos išminuotojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius