-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos karo policininkai patirtį perduoda Afganistano policijos pareigūnams

Trečiadienį NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) Lietuvos vadovaujama antroji Policijos operacinė mokymo ir sąveikos grupė (POMSG-2) pirmą kartą kartu su pačių parengtais Afganistano Goro provincijos policijos pareigūnais vykdė naktinį patrulį Čagčarano mieste ir jo apylinkėse.
Naktinis patrulis
Naktinis patrulis / Grandinio Aurimo Moročkos nuotr.

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, patrulio metu pėsčiomis ir transporto priemonėmis pareigūnai patruliavo centrinėse Čagčarano miesto gatvėse, kontroliavo pravažiuojančias transporto priemones, atliko į miestą ir iš jo vykstančių transporto priemonių bei asmenų patikras.

„Svarbu, kad mūsų parengti policijos pareigūnai sugebėtų tinkamai panaudoti kursų metu įgytas žinias ir kiekvienas kaip galėdamas profesionaliau vykdytų jiems pavestas užduotis. Mūsų mokymo pajėgų užduotis – ne tik suteikti teisėsaugos pajėgų pareigūnams teorinių žinių, bet ir sudaryti jiems sąlygas praktiškai pritaikyti įgytas žinias, remti kasdienę jų veiklą ,“– sakė patrulyje dalyvavęs POMSG-2 vadas pulkininkas leitenantas Saulius Gurauskas.

Pirmą kartą patrulyje kartu su POMSG kariais dalyvavę Goro policijos pareigūnai – prieš savaitę POMSG organizuotą šešių savaičių trukmės bazinį patrulio kursą baigę dalyviai. Per šiuos kursus apie 50 Goro policijos pareigūnų Lietuvos ir JAV karo policijos atstovai mokė taktikos, asmenų sulaikymo, patikrinimo postų įrengimo, eismo kontrolės, patruliavimo, elgesio su ginklais, kovinio šaudymo, kitų policijos veiksmų. Iš viso nuo misijos pradžios Goro provincijoje POMSG surengė keturis tokio pobūdžio šešių savaičių mokymus.

Lietuvos vadovaujamoje POMSG tarnauja Lietuvos ir JAV kariai bei Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai. Netrukus pusės metų trukmės misiją baigiančius POMSG-2 karius ir pareigūnus pakeis nauja pamaina.

POMSG Afganistano Goro provincijoje veikia nuo 2010 m. lapkričio. Per šį laikotarpį POMSG kariai sudarė bazinio karininko kurso ir bazinio policijos patrulio rengimo programas, pagal kurias apmokė daugiau kaip 20 policijos karininkų ir per 190 eilinių policijos pareigūnų, taip pat parengė tris paramedikų grupes. Grupė kartu su Čagčarano policininkais patruliuoja ir Čagčarano mieste bei jo apylinkėse, vertina Goro provincijos policijos padalinius, konsultuoja vietos policininkus kasdienės veiklos klausimais.

Įgyvendinant naująją NATO ISAF Afganistane strategiją vis didesnis dėmesys Afganistane skiriamas šalies nacionalinių saugumo pajėgų rengimo projektams. Bendrai su JAV į Gorą siųsdama POMSG Lietuva prisideda prie Afganistano saugumo pajėgų rengimo, didina paramą Afganistano saugumo pajėgoms savo atsakomybės rajone Goro provincijoje, kur daugumą saugumo pajėgų sudaro vietos policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius