Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ligoninės nebeatlaiko krūvio – Prancūzija evakuos dalį COVID-19 pacientų iš Paryžiaus regiono

Prancūzijos vyriausybė sekmadienį pareiškė planuojanti iš intensyviosios terapijos skyrių Paryžiaus regione kitą savaitę evakuoti apie 100 COVID-19 pacientų, nes, daugėjant užsikrėtusiųjų, regiono ligoninėms vis sunkiau atlaikyti didėjantį krūvį.
Iš Paryžiaus pacientai perkeliami į Bordo
Iš Paryžiaus pacientai perkeliami į Bordo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai tikisi, jog perkeliant ligonius bus išvengta būtinybės skelbti naują karantiną maždaug 12 mln. žmonių, kurie gyvena sostinėje ir jos apylinkėse.

„Iki savaitės pabaigos iš Il de Franso regiono“, kuris apima Paryžių, „bus evakuota greičiausiai apie 100 pacientų“, pareiškė vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis Orli oro uoste, iš kurio du pacientai – 33 ir 70 metų – buvo išskraidinti į Bordo miestą šalies pietvakariuose.

Kiek vėliau „kelios dešimtys pacientų“ dviem specialiai įrengtais traukiniais bus pervežti „į regionus, kurie šiandien“ dėl pandemijos patiria „mažesnę įtampą“, pridūrė jis.

Paklaustas, ar Paryžius išvengs naujo karantino, G.Attalis atsakė, jog „mes darome viską, kas įmanoma, kad nereikėtų imtis sunkesnių priemonių, griežtesnių apribojimų“.

Tačiau „mes visada priimsime tuos sprendimus, kurie yra būtini“.

Iš beveik 4,1 tūkst. COVID-19 pacientų, kurie šiuo metu gydomi intensyviosios terapijos skyriuose visoje šalyje, apie 1,1 tūkst. yra Paryžiaus regiono ligoninėse.

Nors Prancūzijoje nuo 18 val. galioja komendanto valanda ir yra uždaryti restoranai, kavinės, kino teatrai, teatrai bei dideli prekybos centrai, vidutinis naujų COVID-19 atvejų paros skaičius pastarosiomis savaitėmis nuosekliai didėjo.

Šeštadienį šalies visuomenės sveikatos agentūra pranešė, jog per ankstesnes 24 valandas buvo nustatyta beveik 30 tūkst. naujų infekcijos atvejų ir mirė 174 užsikrėtusieji, taigi bendras pandemijos aukų skaičius padidėjo iki 90 315-os.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius