Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Linkevičius: „Apie padėties pagerėjimą Ukrainoje kalbėti per anksti“

Tęsdamas vizitą Ukrainoje, Lietuvos užsienio reikalų ministras L.Linkevičius susitiko su Ukrainos užsienio reikalų ministru Andrijumi Deščycia, politike Julija Tymošenko, laikinai einančiu Prezidento pareigas Aukščiausiosios Rados pirmininku Oleksandru Turčinovu, verslininku Rinatu Achmetovu ir Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi Adrijumi Parubijumi.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Susitikimų metu akcentuota sklandžiai ir pagal tarptautines normas įvykusių Prezidento rinkimų svarba. „Prezidento rinkimais mes baigėme formuoti legitimią valdžią šalyje“,  -tvirtino laikinai einantis Prezidento pareigas A. Turčinovas. Jis pabrėžė, kad per rinkimus visuomenė aiškiai ir tvirtai pasisakė už integraciją į Europos Sąjungą.

Ukrainos valdžios atstovai susirūpinę nemažėjančia įtampa šalies Rytuose. „Ukrainai būtų lengviau suvaldyti separatistus rytiniuose regionuose, jei šios pajėgos nebūtų aktyviai palaikomos ir remiamos Rusijos“, – teigė užsienio reikalų ministras A. Deščycia.

„Stebėtojų pagrobimai, žmonių gąsdinimas ir išpuoliai – visa tai liudija, kad apie padėties pagerėjimą kalbėti per anksti, kaip ir anksti atmesti tarptautinės bendruomenės sankcijų galimybę“, – pastebėjo ministras L. Linkevičius.

Stebėtojų pagrobimai, žmonių gąsdinimas ir išpuoliai – visa tai liudija, kad apie padėties pagerėjimą kalbėti per anksti, kaip ir anksti atmesti tarptautinės bendruomenės sankcijų galimybę

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius A. Parubijus atkreipė dėmesį, kad šiandien Slovianske Ukrainos pajėgų sraigstasparnis buvo numuštas tik dėl  pasitelktos Rusijoje gaminamos ginkluotės. „Paprastai tokie išpuoliai vykdomi iš gyvenamųjų namų, prisidengiant vietiniais gyventuojais kaip „gyvuoju skydu“, teigė jis.

Per visus susitikimus pabrėžta, kad  labai svarbu kuo skubiau pasirašyti Laisvos prekybos su Europos Sąjunga susitarimus ir ryžtingai vykdyti reformas įgyvendinant Asociacijos susitarimą ir ruošiantis beviziam režimui su ES.

Ukrainos atstovai dėkojo už Lietuvos valdžios ir visuomenės paramą Ukrainai. „Visada jaučiame mums artimos ir draugiškos tautos palaikymą“, tokiais žodžiais susitikimą pradėjo laikinai einantis prezidento pareigas A. Turčinovas. „Jūs kaip niekas kitas suprantate, kokie procesai vyksta Ukrainoje“, pripažino Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi A.Parubijus.

Pokalbio su ministru L. Linkevičiumi metu Odesos srities gubernatorius I. Palytsia išreiškė norą perimti gerąją Lietuvos integracijos į Europos Sąjungą patirtį, kad būtų išvengta klaidų ir sutrumpėtų reformų procesas.

Gubernatorius pabrėžė suinteresuotumą, kad regione didėtų ir Lietuvos verslo aktyvumas.  „Labai vertiname lietuvių verslininkų sugebėjimus, ypač prekybos, logistikos, statybų ir nekilnojamo turto srityse“', teigė I.Palytsia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius