Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Linkevičius apie Ukrainą: jei nugalės jėgos politika, bus sudeginti paskutiniai tiltai

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, jog smurtas Ukrainoje nebus toleruojamas ir norėdama tęsti dialogą su Europos Sąjunga šios šalies valdžia „turi parodyti tam tikrus ženklus“.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Jeigu laimės racionalus mąstymas, ir jei iš tikrųjų norima nuoširdžiai kalbėtis su visuomene, prezidento iniciatyva kalbėti su buvusiais prezidentais, apskritas stalas, kaip spręsti problemą, galima tikėtis ir konstruktyvesnių rezultatų. Bet jei nugalės jėgos politika, tada žinoma, ne tik bus prarastas šansas kalbėti apie asociacijos sutarties pasirašymą, apie ką kalbama kaip apie tikslą, tada bus sudeginti paskutiniai pasitikėjimo tiltai“, – antradienį Lietuvos radijui sakė L.Linkevičius.

Antradienio naktį Ukrainos milicijos specialiųjų pajėgų pareigūnai pradėjo stumti prieš vyriausybę protestuojančius provakarietiškai nusiteikusius demonstrantus nuo vyriausybinių pastatų, ardė jų barikadas, bet pagrindinėje aikštėje mitingas tęsiamas.

Anksčiau pirmadienį pirmasis Ukrainos prezidentas Leonidas Kravčiukas iškėlė iniciatyvą rengti nacionalines derybas prie apskritojo stalo kompromisui rasti kartu su valdžios ir opozicijos atstovais, šią idėją parėmė ir dabartinis prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Briuselyje šiuo metu esantis Lietuvos užsienio reikalų ministras pažymėjo, jog antradienį į Kijevą vyksta ES vyriausioji užsienio reikalų ir saugumo politikos įgaliotinė Catherine Ashton (Ketrin Ešton). „Ji tikisi susitikti ir su  valdžia, ir su opozicijos atstovais, užsienio organizacijomis, ir tikisi galbūt išsiųsti tą pačią svarbiausią žinią, kad smurtas nebus toleruojamas, Jei Ukrainos valdžia dar nori tęsti dialogą, turi parodyti tam tikrus ženklus“, – kalbėjo L.Linkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius