-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Linkevičius: jei Rusijos karinių veiksmų nebus, bus didžiulis spaudimas

Antradienį buvo vis daugiau ženklų, kad karo grėsmė pradeda tolti nuo Ukrainos sienų. Rusija paskelbė, kad atitraukia dalį pajėgų bei demonstruoja norą derėtis su Vakarais. Buvęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius portalo 15min video laidoje „15/15“ teigia, kad dar anksti sakyti, jog Rusija nepradės karinio konflikto su Ukraina. Tačiau jei ir nepradės, lengviau nuo to nebus: jau ryškėja kryptys, kuriomis Kremlius didins spaudimą Ukrainai ir ją remiantiems Vakarams.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

– Rusija skelbia, kad atitraukia pajėgas nuo pasienio, grąžina jas į bazes. Koks jūsų vertinimas? Ukrainiečiai su skepsiu priima tokią žinią.

Aš sakyčiau, kad ne tiek su skepsiu, kiek su atsargumu ir patirtimi, kuri byloja, kad visa tai, kas yra deklaruojama, reikia patikrinti, kas vyksta realybėje. Ne kartą yra buvę visiškai priešingi dalykai.

Akivaizdu, kad įtampa bus palaikoma, bet tam tikras atokvėpis buvo jaučiamas jau vakar po to ilgojo stalo diplomatijos. Susitiko su gynybos ministru, užsienio reikalų ministru, buvo tokia viltis palikta, kad štai diplomatai... dar yra galimybės įsiklausyti. Šitą galima buvo pajusti.

Bet kartu nereikia būti naiviems ir manyti, kad štai jau tuo viskas ir pasibaigs. Nes Rusija įvairių taktikų gali laikytis ir, be jokios abejonės, aukštai užkėlus reikalavimų kartelę be nieko tikrai nesutiks išeiti ir tą mes pamatysime artimiausioje ateityje – didžiulį spaudimą. Bet duok dieve, kad nebūtų karinių veiksmų, bent jau tų, kuriais grasinama visą tą laiką. Bent jau kol kas.

– Praėjusią savaitę šioje studijoje buvo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas. Klausiau, ką daryti, kaip žvelgti į Rusijos keliamą įtampą ir kada suprasti, kad ta įtampa mažėja. Jis pabrėžė, kad būtent technikos atitraukimas mažintų įtampą.

Na taip, pasitraukimas ir pati ta retorika. Nes iki šiol mes nematėme jokių požymių, kad yra bent kuo atsitraukiama.

Šiaip tai reikia pastebėti dar tai, ką Rusijos valstybės kontroliuojamos informacinės priemonės kalba, visa tai atspindi Kremliaus mąstymą. Ten irgi yra labai aiškiai dėstoma, kad Vakarai kursto karą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius