-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lion Air“ katastrofa: narai rado fiuzelažą, užfiksuoti nerastos „juodosios dėžės“ signalai

Narai, ieškantys katastrofą patyrusio „Lion Air“ orlaivio nuolaužų, pranešė užfiksavę „juodosios dėžės“, įrašinėjančius pokalbius pilotų kabinoje, signalus, taip pat radę fiuzelažą, kitaip tariant, lėktuvo korpusą.
„Lion Air“ lėktuvo nuolaužos
„Lion Air“ lėktuvo nuolaužos / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip skelbia CNN, narų komandos toliau dirba tam, kad surastų orlaivio „juodąją dėžę“, o tyrėjai galėtų išsiaiškinti, kas nutiko, kad orlaivis „Boeing 737“, skraidinęs 189 žmones, netrukus po pakilimo smigo į Javos jūrą.

Lėktuvo „juodoji dėžė“ buvo rasta ketvirtadienį, tačiau tyrėjai sako, kad kol kas jokios informacijos iš jos neturi. Narai pranešė, kad antroji orlaivio „juodoji dėžė“ skleidžia signalus.

„Nors signalas gana silpnas, jis atėjo iš vietos, kuri netoli laivo „Victory“, – patvirtino paieškų ir gelbėjimo agentūros vadovas Muhammadas Syaugi, pridurdamas, kad šis laivas – vienas tų, kurie dalyvauja paieškoje.

M.Syaugi sakė gavęs informacijos, kad buvo rastas fiuzelažas, kitaip tariant, lėktuvo korpusas. Kol kas jis pats jo nematė. Šiuo metu daugiau kaip 100 narų dirba skirtingose zonose, ieškodami orlaivio nuolaužų.

15min primena, kad „Lion Air“ laineris nukrito pirmadienį pakeliui iš Džakartos į Pankalpinango miestą Bankos saloje šalia Sumatros. Lėktuvas smigo į Javos jūrą praėjus vos 13 minučių po pakilimo. Juo skrido 189 žmonės. Lėktuvas „Boeing-737 MAX 8“ buvo naudotas tik kelis mėnesius.

VIDEO: Indonezijos lainerio katastrofos vietoje surinkta daugiau palaikų, o artimieji dar laukia stebuklo
VIDEO: Išgyvenusiųjų nėra: iš jūros traukiami žmonių kūnai, daiktai ir lėktuvo nuolaužos
VIDEO: Katastrofa Indonezijoje: nukritusio lainerio su 189 žmonėmis nelaimės vietoje rastos nuolaužos ir asmeniniai daiktai
VIDEO: Surasta sudužusio „Lion Air“ lėktuvo juodoji dėžė padės išsiaiškinti, kas sukėlė tragediją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius