-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Liudininkas: „Costa Concordia“ kapitonas tragedijos metu gėrė vyną su jauna dama

„Costa Concordia“ tragedijos aplinkybės iki galo neišaiškintos. Nauji liudininkų parodymai tik dar labiau sustiprina įspūdį, kad absurdiškesnės avarijos būti negalėjo.
„Costa Concordia“ tragedija
„Costa Concordia“ tragedija / „Scanpix“ nuotr.

Agentūra ITAR-TASS išplatino liudininko pasakojimą, neva kapitonas Francesco Schettino tragedijos metu buvo visai ne ant tiltelio. Apie tai papasakojo išsigelbėję keleiviai, kilę iš Kazachstano.

„Kapitonas gėrė vyną su jauna dama ir užkandžiavo, prisėdęs prie personalinio staliuko. Mes tuo metu rinkomės į restoraną vakarienės“, – sakė keleivė, kurios vardas neskelbiamas.

„Buvau šokiruotas, kai pamačiau kapitoną su taure rankoje ir gražuole“, – dalijosi prisiminimais „The Sunday Telegraph“ 41 metų olandas M.Maurekas.

Jis taip pat teigia, kad daugelis keleivių net neįsivaizdavo, kad septynis kartus kaukusi laivo sirena simbolizavo skubią evakuaciją.

Turistas Vadimas Vilkostas iš Sankt Peterburgo laikraščiui „Moskovskij komsomolec“ tvirtino, kad prieš pat laivui atsitrenkiant į uolas matė „apšilusius“ matrosus. Tuo metu viename iš denių vyko naujametinis vaidinimas, tad, ruso teigimu, matrosai vis dar galėjo švęsti Naujuosius metus.

Šių turistų teigimu, Italijos valdžia akivaizdžiai sumažino aukų skaičių. Jų turėtų būti ne mažiau kaip 20, nes stichiškos evakuacijos metu dalis žmonių krito į jūrą iš gana aukštai, be to, jie galėjo būti mirtinai sužeisti atplaukusių pakrantės apsaugos laivų.

„Costa Concordia“ galėjo pakibti ant rifo su Jėzaus Kristaus statulėle?

Italijos povandeninių tyrimų akademijos prezidento Alessandro Tommasi teigimu, keltas galėjo pakibti ant rifo, kuris puikiai pažįstamas daugeliui plaukiojusių šiuose vandenyse. Ypač narams.

Švenčiant krikščionybės 2000 metų jubiliejų, ant rifo šalia Džiljo salos buvo pašventinta povandeninė Jėzaus Kristaus statulėlė. Ją šventino popiežius Jonas Paulius II. 2004 m. ji buvo restauruota, pastatyta 1954 m.

Jeigu A.Tommasi versija pasitvirtins, tai reikš tik viena – laivo kapitonas priartėjo prie kranto arčiau nei 200 metrų, šiurkščiai pažeisdamas saugumo taisykles ir nutoldamas nuo leistino maršruto.

Visas naujienas apie žuvusius katastrofos metu bei daugybę nuotraukų galerijų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius