-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 15

Liūdnai pagarsėjęs rusų kontrabandininkas Viktoras Butas – jo nusikaltimų pėdsakai juntami iki šiol

Jis tiekė ginklus Angolos sukilėliams. Jis vadovavo nusikalstamai grupuotei, kontrabanda iš Kongo gabenusiai kobaltą. Jis siuntė raketas, kulkosvaidžius ir karinius sraigtasparnius į Liberiją, ten siaučiant pilietiniam karui.
Viktoras Butas
Viktoras Butas / „The New York Times“/JAV Teisingumo departamento nuotr.

Tačiau nuteistas Rusijos ginklų kontrabandininkas Viktoras Butas, kurį Jungtinės Valstijos praėjusią savaitę paleido mainais į savo krepšinio žvaigždę Brittney Griner, niekada nebuvo patrauktas atsakomybės už jokius nusikaltimus, kuriuos per daugelį metų buvo užfiksavę Jungtinių Tautų ekspertai.

Jis įkliuvo kitaip – 2008 metais buvo sulaikytas, kai JAV narkotikų kontrolės administracijos informatoriai, apsimetę Kolumbijos revoliucionieriais, vykdė operaciją Bankoke, ir nuteistas už sąmokslą nužudyti amerikiečius.

Nors praėjusią savaitę grįžęs į Rusiją V.Butas buvo sutiktas kaip „nuostabus žmogus“, daugelis afrikiečių, nukentėjusių konfliktuose, kuriems jis tiekė ginklų, vis dar jaučia traumą ir laukia kokio nors teisingumo.

„Šis vyrukas netiesiogiai atsakingas už tūkstančių žmonių nužudymą“, – sakė Hassanas Bility, organizacijos „Global Justice and Research Project“, kuri dokumentuoja karo žiaurumus jo gimtojoje Liberijoje, direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius