Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liūdnas Paryžiaus Lotynų kvartalo likimas – neatsiejama miesto dalis sugniuždyta ir be vilties

Su savo ryškiai geltonomis markizėmis ir įlinkusiomis geležinėmis lentynomis „Gibert Jeune“ knygynai, kuriuose nebrangiai parduodamos skaitytos knygos, jau daugiau nei šimtmetį yra neatskiriamas Paryžiaus Lotynų kvartalo atributas.
Knygynas Paryžiaus Lotynų kvartale
Knygynas Paryžiaus Lotynų kvartale / „The New York Times“/Dmitry Kostyukov nuotr.

Šie knygynai yra vienas iš šio tuo pat metu ir apšiurusio, ir prašmatnaus rajono intelektualinio gyvenimo ramsčių, jie taip pat labai patinka ir turistams.

„Tokie seni ir nepakeičiami“, – sako 74 metų Anny Louchart, ilgametė pirkėja, neseniai viename iš šių knygynėlių naršiusi knygų minkštais viršeliais dėžėse, o jos balsą nuspalvina nostalgija.

Tačiau pardavėjas poniai Louchar pasakė, kad keturios iš septynių parduotuvių, įsikūrusių šiame rajone, įskaitant tą, kurioje ji stovi, netrukus bus uždarytos, dėl pandemijos smarkiai nukentėjus pardavimams.

„Jis užsidaro, – pasakė moteris, – ir su juo žlunga dalis rajono.“

Knygynų „Gibert Jeune“ (kai kurie iš jų veikia dar nuo XIX amžiaus pabaigos) likimas yra tik naujausias pavyzdys iš ištisos serijos simbolinių uždarymų, pakertančių Lotynų kvartalo, kaip Paryžiaus literatūros centro, kultūrinę tapatybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius