-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liūtys Didžiojoje Britanijoje užtvindė šimtus namų ir pražudė kelis žmones

Didžiojoje Britanijoje pliaupęs lietus sukėlė potvynius ir pridarė daug nemalonumų. Patvinus keliams gelbėtojai iš automobilių turėjo traukti stichijos užkluptus vairuotojus, daugybė kelių buvo uždaryti. Nuo ketvirtadienio pietvakarių Anglijoje pliaupęs lietus pasiglemžė trijų žmonių gyvybes, skelbia spiegel.de.
Potvynis pietvakarių Anglijos miestuose
Potvynis pietvakarių Anglijos miestuose / Scanpix nuotr.

Lietus užtvindė Devono, Somerseto ir Kornvalio miestus. Daugelyje vietovių buvo uždarytos gatvės, autostrados, laikinai sustabdytas geležinkelių eismas. Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, užlieta 816 namų.

Ministras pirmininkas Davidas Cameronas „Twitteryje“ teigė, kad Kornvalio miestas atrodo šokiruojančiai. Jis pažadėjo, kad vyriausybė padarys viską, kad padėtų žmonėms.

Ekseterio mieste sekmadienio naktį medžiui nukritus ant palapinės sunkiai sužeista 21-erių metų moteris. Kaip skelbia BBC, ligoninėje moteris mirė. Dar du vyrai, buvę palapinėse, taip pat buvo sužeisti. Kembridžo grafystėje mirė 70-metis vyras, jo vairuojamas automobilis nuslydo į kanalą. Somersete vyras žuvo automobiliui įstrigus po tiltu. 

Sekmadienio naktį Kornvalyje ir Denove budėjo apie 400 gelbėtojų. Iš transporto priemonių jiems teko gelbėti daugybę vairuotojų. Valdžios institucijos patarė gyventojams nevykti į užlietas gatves ir stebėti orų prognozes. Piliečiams taip pat rekomenduota atsisakyti bet kokių kelionių, jei jos nėra būtinos.

Kai kurie žmonės sekmadienį bandė pasiekti savo užlietus namus. Pareigūnų teigimu, potvynio vanduo yra užterštas kanalizacijos vandenimis, kurie gali sukelti sveikatos problemas.

Sekmadienį meteorologai prognozavo dar daugiau lietaus. Nepaisant to, buvo tikimasi, kad situacija stabilizuosis. Lietaus zona turėjo pasitraukti į šiaurę. Savaitės viduryje oras bus šaltesnis ir sausesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius