Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liūtys siaubia Prancūziją ir Italiją, nuniokotas Genujos miestas

Galingas ciklonas užklupo pietinius Prancūzijos rajonus – išsiliejusios upės tvindo miestų gatves. Prieš tai liūtys nusiaubė ir kai kuriuos Italijos regionus, o Genujos miestas atrodo suniokotas.
Genuja po potvynio
Genuja po potvynio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad stipriausias per pusę amžiaus potvynis užtvindė Genujos miestą Italijoje. Penktadienį miestą užklupo baisi liūtis; daugelis gatvių virto srauniomis upėmis.

Dabar Genuja atrodo nusiaubta – gatvėse kalnai šiukšlių ir vienas ant kito suverstų automobilių. Komunalininkai kartu su gelbėtojais mėgina išvalyti gatves, tačiau kol kas jų darbo rezultatų ne itin matyti. Mieste neleidžiama važiuoti automobiliais, uždarytos mokyklos, daugelis parduotuvių. Kai kuriuose rajonuose dingusi elektra. Žmonės kaltina miesto valdžią, kad ši nesugebėjo tinkamai pasiruošti stichijos, kurios aukomis tapo mažiausiai šeši žmonės, siautėjimui.

„Aš mačiau, kaip moteris bandė bėgti nuo plūstančio vandens su mažu vaiku. Tačiau juos nunešė srovė“, – žurnalistams pasakojo viena Genujos gyventoja.

Tokius dalykus aš mačiau tik per televiziją. Mums labai baisu

„Mes buvome gatvėje. Mama mėgino įsikibti į stulpą, tačiau paskui staigiai pradingo. Vėliau aš jos nebemačiau“, – pasakojo berniukas.

Liūtys, nors ir kiek aprimusios, Ligūrijoje, Lombardijoje, Pjemonte tęsiasi, artimiausiu metu turėtų pasiekti ir Sardinijos salą. Vandens lygis didžiausioje Italijos Po upėje pakilo iki grėsmingo lygio.
Italiją siaubiantis ciklonas žalos padarė ir kaimyninėje Prancūzijoje. Nepaprastoji padėtis paskelbta Ero ir Garono regionuose. Dėl artėjančio potvynio jau evakuota 2300 žmonių, artimu laiku jų bus iškeldinta dar daugiau.

„Labai liūdna tai matyti. Kiekvieną dieną mes tikimės, kad vanduo pasitrauks. Tokius dalykus aš mačiau tik per televiziją. Mums labai baisu“, – pasakojo vienas Prancūzijos gyventojas.

Potvyniams ruošiasi ir Marselis. Patvinus upėms jau semiami priemiesčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius