Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Londonas: nesutarimai dėl Irano neturėtų trukdyti Britanijos ir JAV bendradarbiavimui

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Jeremy Huntas antradienį pareiškė, kad Vašingtono ir Londono požiūriai į Irano branduolinės problemos sprendimą išlieka skirtingi, tačiau šalys toliau bendradarbiaus kitose srityse.
Jeremy Huntas
Jeremy Huntas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Galite būti patys artimiausi sąjungininkai, bet tai dar nereiškia, kad nebus klausimų, dėl kurių nuolat kils nesutarimų“, – sakė J.Huntas Vašingtone.

„Mūsų požiūriuose esama skirtumų. Mes (Didžioji Britanija ir Europos partneriai) manome, kad Irano branduolinio ginklo programos nutraukimas galimas, jeigu bus laikomasi šio branduolinio susitarimo. JAV administracijos požiūris į šią problemą yra kitoks“, – kalbėjo JK diplomatijos vadovas.

„Tačiau aš manau, jog neturime leisti, kad tai užtemdytų daugybę (kitų) sričių, kuriose mes esame visiškai vieningi“, – pridūrė jis, atsakydamas į klausimą apie JCPOA (Bendrąjį išsamų veiksmų planą (Joint Comprehensive Plan of Action).

Gegužės mėnesį JAV prezidentas Donaldas Trumpas pranešė, kad Jungtinės Valstijos vienašališkai traukiasi iš Irano susitarimo, nepaisydamas kitų signatarių – Didžiosios Britanijos, Kinijos, Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Europos Sąjungos – raginimų nežlugdyti sutarties, kuria siekiama neleisti Iranui įgyti branduolinių ginklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius