Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londonas: premjeras galėtų asmeniškai susitikti su D.Trumpu per G-7 viršūnių susitikimą

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas gali surengti asmeninį susitikimą JAV birželį turinčio įvykti Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo kuluaruose, penktadienį pranešė britų žiniasklaida, cituodama Dauningo gatvės atstovo pareiškimą.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Palaikome glaudžius ryšius su Baltaisiais rūmais dėl viršūnių susitikimo ir atidžiai išnagrinėsime jų pasiūlymo detales“, – pareiškė jis.

D.Trumpas ketvirtadienį patvirtino, kad planuoja surengti visavertį G-7 forumą, kuriame asmeniškai dalyvautų pasaulio lyderiai.

Anot jo, viršūnių susitikimas vyks „daugiausia Baltuosiuose rūmuose“, tačiau „dalis jo galbūt persikels į Kemp Deividą“, prezidentinę rezidenciją Merilande.

Trečiadienį D.Trumpas pažymėjo, kad G-7 viršūnių susitikimas gali būti organizuotas ne vaizdo ryšiu, o lyderiams fiziškai atvykus į tą rezidenciją.

Aukščiausiojo lygio susitikimas iš pradžių buvo numatytas šių metų birželį Kemp Devide, tačiau kovą Baltieji rūmai pranešė, jog dėl koronaviruso pandemijos susitikimas vyks vaizdo konferencijos formatu.

Baltųjų rūmų atstovė Kayleigh McEnany savo ruožtu patvirtino, kad D.Trumpas svarsto galimybę surengti viršūnių susitikimą Kemp Deivide „kada nors birželį“, bet pabrėžė, jog konkrečių planų dar nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius