-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Londono Karališkojo botanikos sodo pavogta neįkainojama vandens lelija

Iš Londono Karališkojo botanikos sodo pavogta viena rečiausių pasaulyje vandens lelijų – mažoji afrikinė Nymphaea thermarum. Pasaulyje šios rūšies augalų likę vos keli, praneša CNN.
Vandens lelija Nymphaea thermarum
Vandens lelija Nymphaea thermarum

Botanikos sode lelija buvo auginama ypatingai prižiūrimame dumble, kurio temperatūra ir drėgmė buvo specialiai pritaikyta augalui.

Ši lelija yra auginama tik dviejuose iš visų pasaulio botanikos sodų. Viešai eksponuojama tik 30 šios lelijos pavyzdžių. Todėl Londono policija tvirtina, kad pavogtos retos lelijos vertė – neįkainojama.

Londono Botanikos sode yra įrengtos specaliosios saugos priemonės, vaizdo stebėjimo aparatūra, tačiau kol kas nuskaltėlio rasti nepavyko.

Manoma, kad augalą pavogti nekilo sunkumų dėl to, jog jis itin mažas. Baltai geltonas lelijos žiedas  yra vos piršto nago dydžio.

Botanikos sodo direktorius Richardas Barley teigė, kad vagystė pastebėta ketvirtadienį ir apie ją iškart pranešta policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius