-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone pavogtas 1,2 mln. svarų sterlingų vertės Stradivarijaus smuikas

Iš smuikininkės, kuri Londono centre užėjo į kavinę užkąsti, buvo pavogtas 300 metų senumo 1,2 mln. svarų sterlingų vertės Stradivarijaus smuikas, pirmadienį pranešė vietos policija, kuria remiasi naujienų agentūra „Reuters“.
Vienas iš Antonijaus Stradivarijaus pagamintų smuikų
Vienas iš Antonijaus Stradivarijaus pagamintų smuikų / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Londonas

Britanijos transporto policija jau viešai paprašė grąžinti retą muzikos instrumentą, o smuikininkės draudimo kompanija „Lark Insurance Broking Group“ pasiūlė 15 tūkst. svarų sterlingų atlygį už informaciją, kuri padėtų smuiką atgauti.

Detektyvas inspektorius Andy Rose pranešė, kad vagystė buvo įvykdyta lapkričio 29 d. vakarą prie „Euston“ traukinių stoties. Į kavinę „Pret A Manger“ užėjusi smuikininkė vėliau pastebėjo, kad jos smuikas dingo. Dėkle buvo 1696 metais Antonijaus Stradivarijaus pagamintas smuikas ir du strykai, kurių vertė siekia 67 tūkst. svarų sterlingų.

„Šie daiktai nukentėjusiajai turi milžinišką dvasinę ir profesinę vertę, – tvirtina E. Rouzas. – Nors jie ir labai brangūs, juos parduoti bus labai sunku, nes yra itin reti ir lengvai atpažįstami. Gali būti, kad šiuos daiktus bus mėginama parduoti per antikvariatus ar muzikos instrumentų žinovus, todėl pašome visų, turinčių informacijos apie smuiko buvimo vietą, pranešti apie tai, kad jis būtų grąžintas teisėtai savininkei.“

Policija neskelbia nukentėjusiosios vardo ir pavardės, tačiau britų žiniasklaida pranešė, jog tai 32 metų korėjiečių kilmės smuikininkė Min–Jin Kim.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius