Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone prieš 32 metus vokiečių šeimoje gimusiam vyrui liepiama išsilaikyti pilietybės testą

Londone vokiečiams tėvams prieš 32 metus gimęs Domas Wolfas susidūrė su po „Brexit“ stojusia realybe. Bandydamas gauti britišką pasą, vyras atsimušė į biurokratizmo sieną, rašo „The Guardian“.
Domas Wolfas
Domas Wolfas / „Twitter“ nuotr.

Vyrui buvo pasakyta, kad jis negaus britiško paso, jei neišlaikys Jungtinės Karalystės pilietybės testo. Mat D.Wolfas negali įrodyti, kad jo motina šalyje buvo legaliai tuo metu, kai gimdė.

32-ejų D.Wolfas dabar sako, kad jaučiasi išduotas šalies, kurioje gimė. Vyras net parašė laišką premjerei Theresai May, tikėdamasis, kad vyriausybė jam padės.

D.Wolfo tėvai į Jungtinę Karalystę atvyko 1974 metais – jo motina dėstė Londono universitete, o jo tėvas užsiregistravo kaip dirbantis sau (self-employed, – red.).

Nors vokiečiai jau tada, daugiau nei prieš keturis dešimtmečius, tikrai galėjo gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje pagal ES įstatymus, dabar D.Wolfui teigiama, kad jis turi pateikti įrodymų, jog jo tėvai šalyje buvo legaliai.

Savo laiške premjerui D.Wolfas aiškina, kad jo tėvai parūpino jam vokišką pasą kaip priminimą, iš kur jis yra kilęs. Vyras niekada negalvojo, kad reikėtų pasikeisti dokumentą, bet dabar britai nubalsavo už „Brexit“ – pasitraukimą iš Europos Sąjungos. Vadinasi, gali ateiti diena, kai ES teisė šalyje nebegalios.

„Mano gimimo liudijimas – britiškas. Mano tėvai čia gyvena jau 42 metus, dirba ir užaugino keturis sūnus. Maniau, kad procesas bus paprastas. O, žmogau, kaip aš klydau“, – teigė D.Wolfas.

D.Wolfas: „Man patariama oficialiai kreiptis dėl nuolatinio leidimo gyventi JK – ar tai prastas pokštas? Leidimo gyventi šalyje, kurioje gimiau!“

Jungtinės Karalystės pasų ir asmens pažymėjimų tarnyba vyrui pareiškė, kad gimimo liudijimo negana – esą jam taip pat reikia pateikti dokumentus, įrodančius, kad jo motina mokėjo mokesčius ir oficialiai dirbo.

Čia ir prasidėjo. Londono universitetas duomenų nuo 1982 metų neturi, tokio pat atsakymo D.Wolfas sulaukė ir iš mokesčių tarnybos. Tad vyrui buvo pasakyta, kad jis bus laikomas kaip imigrantas, siekiantis natūralizacijos.

„Man patariama oficialiai kreiptis dėl nuolatinio leidimo gyventi JK – ar tai prastas pokštas? Leidimo gyventi šalyje, kurioje gimiau!“ – laiške Th.May rašo D.Wolfas, kalbantis apie absurdą, kad jam reikia įrodyti savo anglų kalbos, istorijos ir kultūros žinias.

„Jaučiu, kad esu įstrigęs beviltiškos biurokratijos mechanizme. Man reikia arba mokėti už natūralizaciją, arba išvykti į šalį (Vokietiją, – red.), kurioje niekada negyvenau“, – priduria D.Wolfas, kuris yra baigęs ekonomiką ir dirba Londono Sityje.

Th.May ar jos biuras D.Wolfui kol kas nieko neatsakė. Tačiau Imigracijos ministro Roberto Goodwillo atstovai atsiliepė – esą vyras turėtų pabandyti gauti dokumentų iš savo tėvo.

Nuo birželio 23-iosios referendumo jau dešimtys tūkstančių kitų ES šalių piliečių nusprendė kreiptis į institucijas dėl dokumentų, kurie jiems suteiktų leidimą nuolat gyventi šalyje. Kitas žingsnis – pilietybė.

Tačiau ne vienas susidūrė su biurokratijos pinklėmis. Pavyzdžiui, viena olandė turi du britus vaikus ir Jungtinėje Karalystėje gyvena jau 24 metus, bet jos prašymas buvo atmestas. Be to, laiške moteriai patarta pradėti ruoštis išsikraustyti iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius