Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone riaušių policija susirėmė su protestuotojais prieš G-8 viršūnių susitikimą

Didžiosios Britanijos sostinėje riaušių policija antradienį prasiveržė prie dviejų pastatų Londone, užimtų antikapitalistų protestuotojų, ir susirėmė su demonstrantais, artėjant ateinančią savaitę Šiaurės Airijoje vyksiančiam Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių susitikimui.
Protestuotojai
Protestuotojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Londono policija nurodė, kad šiame reide dalyvavo beveik 1 200 pareigūnų ir kad buvo suimti 57 protestuotojai.

Per šimtas riaušių policijos pareigūnų apsupo buvusią policijos nuovadą Soho rajone, kurioje, kaip manoma, buvo neteisėtai įsikūrę prieš kapitalizmą nusistatę aktyvistai. Po įtemptos priešpriešos policininkai įžengė į pastatą ir išlydėjo iš jo kelis žmones.

Iš oro nufilmuotame televizijos reportaže matėsi kaip vienas protestuotojas buvo sučiuptas policininkų ant stogo, kur kelios pareigūnų grupės nusileido virvėmis.

Prie vieno iš langų buvo pakabintas transparantas su užrašu „Kas, jeigu smogtume G-8?“

Londono policija pranešė gavusi „kratos orderį, susijusį su informacija, jog tame pastate esantys asmenys turi ginklų ir ketina sukelti nusikalstamą žalą bei dalyvauti smurtiniuose neramumuose“.

Pareigūnai nešė iš pastato didelius medienos gabalus ir metalinius strypus.

Rytų Londone policija nurodė surengusi reidą kitame pastate, gavus pranešimą apie padarytą nusikalstamą žalą. Ten buvo suimti trys žmonės.

Šie reidai buvo surengti, kai apie 150 protestuotojų surengė eitynes Londono centre, mušdami būgnus per „Karnavalą prieš kapitalizmą“, kurią organizavo judėjimas „Stop G-8“.

Per šią demonstraciją įvyko keli susirėmimai tarp protestuotojų ir dešimčių riaušių policijos pareigūnų.

Protestuotojai pakabino didelį transparantą su užrašu „Kurkime nepaprastai turtingą istoriją“ ant garsiosios Eroto statulos Pikadilio aikštėje.

Dar viena demonstrantų, prisidengusių veidus juodais šalikais, grupė žygiavo nešdama transparantą su užrašu „Jokių sienų, jokių kalėjimų, jokio kapitalizmo“.

Vidaus reikalų atstovė sakė, kad taikūs protestai yra „gyvybiškai svarbi demokratinės visuomenės dalis, jeigu jie atliekami pagal įstatymus“.

Tačiau ji pridūrė: „Teisė į taikius protestus neapima smurtinio arba grasinamo elgesio, o policija turi įgaliojimus reaguoti į tokius veiksmus“.

Turtingiausių ekonomikų lyderiai, įskaitant JAV prezidentą Baracką Obamą ir Rusijos vadovą Vladimirą Putiną, susitiks prie Erno ežero esančiame prabangiame golfo kurorte Šiaurės Airijoje birželio 17-18 dienomis.

Prieš šį susitikimą Šiaurės Airijoje prasidėjo didelė saugumo užtikrinimo operacija, o iš Britanijos buvo atsiųsti per 3 500 policijos pareigūnų.

Per viršūnių susitikimą dalis Šiaurės Airijos bus paskelbta neskraidymo zona, o bepiločiai žvalgybos lėktuvai taip pat bus naudojami svarbiausioms vietoms saugoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius