-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Londone sulaikytas karališkųjų Bakingamo rūmų tvorą perlipęs žmogus

Jungtinėje Karalystėje anksti antradienį sulaikytas žmogus, perlipęs Bakingamo rūmų, karalienės Elizabeth II rezidencijos Londone, tvorą, pranešė policija.
Bakingamo rūmų tvora
Bakingamo rūmų tvora / „Scanpix“/AP nuotr.

Girtas 22-ejų vyras rūmų nepasiekė, jis nebuvo ginkluotas, sakoma Londono policijos pranešime, kuriame atmetama ir terorizmo versija.

Šiuo metu karalienės ir kitų karališkosios šeimos narių Bakingamo rūmuose nėra. Elizabeth II dabar yra apsistojusi Balmorale, savo rezidencijoje Škotijos aukštumose.

„Maždaug apie 4 val. 15 min. (6 val. 15 min. Lietuvos laiku) antradienį, rugpjūčio 9 dieną, pareigūnai sulaikė 22-ejų metų asmenį iš Kroidono, įtarus, kad jis neteisėtai pateko į saugomą teritoriją, perlipęs Bakingamo rūmų saugumo tvorą, – nurodoma pranešime. – Šis vyras dabar yra areštinėje centrinėje Londono policijos nuovadoje“.

Panašaus įsiveržimo į Bakingamo rūmus būta ir gegužę. Tada buvo sulaikytas už žmogžudystę teistas vyras, kuris perlipo tvorą ir įėjo į teritoriją.

Atlikęs bausmę už žmogžudystę ir iš kalėjimo išleistas 2002 metais, Denisas Hennessy šiemet gegužę sulaikomas kelis kartus paklausė, „ar ponia yra viduj“ („Is Ma'am in?“).

Už šį įsibrovimą jis buvo sugrąžintas į kalėjimą keturiems mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius