Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 19 /2013 12 20

Londono „Apollo“ teatre spektaklio metu įgriuvo stogas, sužeista apie 90 žmonių

Ketvirtadienį vakare garsiame Londono „Apollo“ teatre spektaklio metu įgriuvo kupolo stogas, skelbia BBC. Ši nelaimė 20 val. 15 min. vietos laiku įvyko Vestendo rajone esančiame teatre, kai jame buvo rodomas itin populiarus tarp šeimų vaidinimas „Paslaptingas nutikimas su šunimi naktį“ (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time). Sužeista mažiausiai 88 žmonės, kol kas apie žuvusiuosius nepranešama.
Įgriuvęs teatro stogas
Įvykio vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Teatras Londonas

Policija į įvykio vietą iškviesta 20.15 val. vietos laiku.

Pareigūnai teigia, kad gali būti sužeistų žmonių, tačiau nežinoma daugiau tikslesnių detalių. Kol kas žiniasklaida praneša apie 30 sužeistųjų.

Nelaimės metu teatre vyko spektaklis „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“, sukurtas pagal Marko Haddono knygą. Spektaklis yra labai populiarus, todėl salė buvo pilna – joje buvo apie 700 žmonių. Nelaimė įvyko praėjus daugmaž 40 minučių nuo spektaklio pradžios. 

Įvykio vietoje dirba gelbėtojai ir medikai. 

Liudininkai pasakoja, kad prieš nelaimę jie išgirdo didelį garsą. „The Independent“ praneša, kad įgriuvus stogui visą sceną padengė didžiulis dulkių debesis. „Aplink tvyrojo panika, žmonės šaukė“, – pasakojo liudininkas. 

Atnaujinta 23.33 val. „Sky News“ praneša, kad didžioji dalis sužeistųjų patyrė galvos traumas. Manoma, kad po stogo nuolaužomis gali būti prispaustų žmonių.

Liudininkai pasakoja, kad iš teatro veržiasi žmonės, kai kurie jų kruvini ir verkia. 

Stogas įgriuvo virš parteryje sėdėjusių žmonių. Šiuo metu įvykio vietoje – aštuoni ugniagesių automobiliai, tačiau kol kas nėra pranešimų, kad būtų kilęs gaisras. 

Atnaujinta 23.47 val. Sužeistųjų skaičius išaugo iki 40, dalis jų nuvežti į ligoninę.

Su vaikais salėje buvusi Amy Lecoz pasakojo: „Stogas nuvirto ant žmonių tiesiai prieš mus. Mus išgelbėjo tai, kad virš mūsų galvų buvo balkonas. Mes išbėgome, o žmonės aplinkui šaukė“.

Martinas Bowstockas pasakojo, kad šis įvykis smarkiai išgąsdino ir tuo metu scenoje buvusius aktorius. Jis sakė, kad kai stogas pradėjo griūti, pagalvojo, jog tai yra spektaklio dalis, tačiau vėliau suprato, kad vyksta kažkas baisaus, kažkoks sunkus daiktas pataikė jam į galvą.

Jess Brown pasakojo, kad visi buvo šokiruoti to, kas įvyko: „Žmonių drabužiai buvo padengti dulkėmis, kai kurie buvo kruvini. Tai buvo absoliučiai baisu“.

Liudininkai pasakoja, kad medikai ir policija į įvykio vietą atvyko per kelias minutes.

„Apollo“ teatras pastatytas 1901 metais, jame yra 775 sėdimos vietos. 

Atnaujinta 00.04 val. BBC praneša, kad sužeista 80 žmonių. Visi teatro lankytojai, kurie buvo prispausti po nuolaužomis, jau išgelbėti. 

Policija informavo, kad krentančios lubos taip pat sugriovė ir kelis balkonus.

Atnaujinta 00.36 val. Oficialiais duomenimis, sužeistas 81 žmogus, įvykio vietoje buvo 25 greitosios pagalbos automobiliai, taip pat buvo pasitelktas ir medikų sraigtasparnis. Čia taip pat dirbo 50 ugniagesių gelbėtojų. 

Atnaujinta 6.53 val. Kol kas nėra skelbiama, kad galėjo tapti šios nelaimės priežastimi. "Sky News" duomenimis, sužeistųjų skaičius gali siekti 88.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius