-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono centre sraigtasparnio katastrofą sukėlęs britas – vienas labiausiai patyrusių pilotų, pasirodęs ir viename iš Džeimso Bondo filmų

Trečiadienį ryte Londono centre netoli Temzės upės nukritusį sraigtasparnį pilotavo vienas labiausiai patyrusių Didžiosios Britanijos pilotų – Pete'as Barnesas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

50-ies sulaukusio P.Barneso pilotuojamas sraigtasparnis nukrito užkliuvęs už krano, pritvirtinto prie statomo pastato, ir smigdamas žemyn užsiliepsnojo, per katastrofą žuvo sraigtasparnio pilotas ir vienas žmogus. Naujausiais duomenimis, per katastrofą buvo sužalota mažiausiai 13 žmonių.

Kaip jau anksčiau pranešė 15min.lt, apie nelaimę Londono policija buvo informuota 8 val. ryto vietos laiku. Pete'o Barneso pilotuojamas sraigtasparnis skrido iš Redhilio miesto į Hertfordšyre esantį Elstrį. Sraigtasparnio pilotas dėl blogo matomumo ir prastų oro sąlygų prašė leidimo pakeisti maršrutą ir nutūpti Londono Batersėjos sraigtasparnių oro uoste.

Kaip rašo „The Dailymail“, vos per plauką pavyko išvengti kur kas didesnės katastrofos, mat sraigtasparnis nukrito vos už 18 metrų nuo Voksolo traukinių stoties, kurioje piko metu būna itin daug žmonių.

Sraigtasparnio katastrofą sukėlęs Pete'as Barnesas yra laikomas vienu geriausių pilotų Didžiojoje Britanijoje, kurio karjera užsakomųjų reisų bendrovėje „RotorMotion“ tęsėsi jau 18 metų. Per šiuos metus P.Barnesas ne tik pilotavo sraigtasparnius, tačiau ir pasirodydavo televizijos reklamose, įvairiose programose ir netgi garsiuose Holivudo filmuose. P.Barnesas dirbo tokiuose filmuose kaip „Gelbstint eilinį Ryaną“ („Saving Private Ryan“), „Kapų plėšikė Lara Kroft: gyvybės lopšys“ („Tomb Raider II“), o 2002 metais pasirodė ir dvidešimtajame Jameso Bondo filme „Pasveikink mirtį kitą dieną“ („Die Another Day“).

Savo „LinkedIn“ profilyje P.Barnesas yra parašęs, kad sraigtasparnio pilotu jis dirba jau 25-erius metus, per šį laikotarpį su sraigtasparniu jis praskraidė iš viso jau 10,500 valandų ir 500 valandų pilotavo lėktuvą.

Reuters/Scanpix nuotr./Kranas, kurį kliudė sraigtaspranis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kranas, kurį kliudė sraigtaspranis

50-ies sulaukęs pilotas 1962 metais gimė Notinghame, ten lankė mokyklą ir vėliau įstojo į Derbio universitetą, kur studijavo verslą ir vadybą. Baigęs mokslus, P.Barnesas įsidarbino slidinėjimo instruktoriumi. 1989 vyriškis persikraustė į Floridą, kur įgijo komercinio sraigtasparnio licenciją. Po keleto metų jis tapo laisvai samdomu užsakomųjų reisų bendrovės „RotorMotion“ pilotu, o laisvu metu dar pilotuodavo greitosios pagalbos sraigtasparnius ir pasirodydavo įvairiuose filmuose ar reklamose.

Užsakomųjų reisų bendrovės „RotorMotion“ vyriausiasis pilotas Philipas Amadeusas tikino, jog įmonės darbuotojai patyrė didžiulį sukrėtimą, sužinoję apie P.Barneso, kurį jie apibūdino kaip vieną labiausiai patyrusių pilotų, mirtį. Kaip praneša „The Telegraph“, netoli nuo katastrofos esančių namų gyventojai buvo evakuoti po to, kai policijai buvo pranešta, kad sraigtasparnio nuolaužos buvo pastebėtos net už 180 metrų nuo katastrofos vietos.

Per laimingą atsitiktinumą krano, kurį kliudė sraigtasparnis, darbuotojas nenukentėjo, nes tuo metu vyriškis vėlavo į darbą.

VIDEO: London Helicopter Crash: 2 Dead, at Least 13 Injured at Accident Site Near British Intelligence HQ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius