Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono gyventojų žinia po atakos: mes nebijome

Socialiniuose tinkluose po kruvino trečiadienio išpuolio Londone miesto gyventojai drąsiai skelbė: „Mes nebijome“. Feisbuke ir tviteryje mirgėjo ryžtingos žinutės, kuriose dėkojama gelbėtojams ir tikinama, kad visuomenė neišsigąs terorizmo, rašo „The Guardian“.
Londoniečiai žada neišsigąsti terorizmo
Londoniečiai žada neišsigąsti terorizmo / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Tarp „Twitter“ vartotojų Londone trečiadienį plito žymė #WeAreNotAfraid (#MesNebijome). Internautai reiškė meilę Londonui ir teigė, kad jų nebaugina terorizmas.

„Teroristai jau turėjo suprasti, kad niujorkiečiai ir londoniečiai yra užsigrūdinę. Jei manote, kad mus išgąsdinsite, atsikniskite“, – rašė Joe Mastolomi.

Komikė ir aktorė Margaret Cabourn-Smith pridūrė: „#MesNebijome: galbūt aš ir bijau. Bet man tai tikrai nesukliudys elgtis kaip nors kitaip nei anksčiau. Aš, po velnių, londonietė.“

Dar viena internautė tviteryje pasiuntė užuojautą „visiems tiems žmonėms, kurie šį rytą manė, kad tai bus tik dar viena diena“, ir pridėjo „British Gas“ reklaminio skelbimo, kuriame parašyta „Mes esame londoniečiai“ („We are Londoners“) nuotrauką.

Vartotoja @HillyFoz pasidalijo neryškia garsiojo apžvalgos rato „London Eye“ nuotrauka ir priminė, kad Londonas po išpuolio nesustojo ir nepuolė į paniką.

„Londonas tiesiog toliau užsiima savo reikalais, – parašė moteris. – Baruose ir teatruose pilna žmonių. Traukiniai – sausakimši. Visi šiek tiek liūdnesni, tačiau #MesNebijome.“

Daugelis vartotojų savotiškai panaudojo Londono metro logotipą, kurį papuošė tuo pačiu šūkiu „Mes nebijome“.

Solidarumą su britais reiškė ir kitų šalių internautai. Aktyvūs buvo belgai – ataka Vestminsteryje buvo surengta prabėgus lygiai metams po dvigubo išpuolio Briuselio oro uoste ir metro stotelėje.

Paryžiuje vidurnaktį buvo išjungtas Eiffelio bokšto apšvietimas – taip buvo pagerbtos išpuolio Londone aukos.

Panašių gestų būta Romoje, Izraelio mieste Tel Avive, kur ant miesto rotušės pastato sienos buvo įžiebta Jungtinės Karalystės vėliava.

15min nuotr./Kaip buvo surengta ataka Londone
15min nuotr./Kaip buvo surengta ataka Londone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius