Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Londono Haid parke rastas inertinis minosvaidžio sviedinys

Britų avarinės tarnybos penktadienį aptiko „inertinį“ Antrojo pasaulinio karo laikų minosvaidžio sviedinį Londono Haid parko centrinėje dalyje, informavo Jungtinės Karalystės sostinės policija.
Haid parkas
Haid parkas / „Wikipedia.org“ nuotr.

Pasak jos, parko Serpantino tvenkinyje radus iš dalies vandenyje panirusį sviedinį žmonės iš aplinkinės teritorijos buvo evakuoti.

„Serpantino ežere aptiktas užtaisas yra Antrojo pasaulinio karo laikų inertinis minosvaidžio sviedinys, naudotas apmokant Krašto gvardiją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Londono policijos Vestminsterio skyrius.

„Serpantino ežeras ir jo apylinkės vėl atidarytos. Kaip pasakytų kapralas Džounsas: „Nepanikuokit!“ – priduriama žinutėje, turint omeny išgalvotą Krašto gvardijos savanorį iš seno britų komiško serialo apie Antrąjį pasaulinį karą „Tėčio kariuomenė“ (Dad's Army).

Kiek anksčiau policija informavo, kad nesprogęs sviedinys buvo „iš dalies paniręs Serpantino ežere“ ir kad prie jo budėjo „pareigūnai specialistai“, kol teritorija buvo atitverta.

Britanijoje iki šiol retkarčiais randama nesprogusių karo laikų šaudmenų ir bombų.

Pavyzdžiui, pernai per kasmetines Oksfordo ir Kembridžo universitetų irkluotojų klubų lenktynes trumpam buvo iškilęs pavojus dėl Antrojo pasaulinio karo laikų aviacijos bombos, rastos prie Temzės upės vagos. Sprogmuo buvo saugiai išvežtas, ir 2017-ųjų balandžio 2-ąją renginys sėkmingai įvyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius