-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Los Andžele prasidėjo 10 moterų nužudymu kaltinamo Negailestingojo miegaliaus teismas

Praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams po to, kai Los Andželo skersgatviuose ir šiukšlių konteineriuose buvo rasti pirmieji nužudytų jaunų moterų kūnai, antradienį teisme buvo pradėtas ilgai lauktas Negailestinguoju miegaliumi (Grim Sleeper) praminto maniako bylos nagrinėjimas.
Lonnie Franklinas
Lonnie Franklinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nužudytų moterų kūnai dauel metų būdavo randami palikti skersgatviuose ir šiukšlių konteineriuose pietinėje Los Andželo dalyje.

Dauguma aukų buvo nušautos į krūtinę po lytinio kontakto, kitos buvo pasmaugtos. Prokurorei Beth Silverman vieną po kitos rodant 10 aukų nuotraukas sausakimšoje teismo salėje, nužudytųjų šeimos nariai negalėjo sutramdyti raudų.

Išskyrus 15 metų paauglę, visos kitos žudiko aukos buvo 18-35 metų moterys, kurių kūnai būdavo išmetami į gatvę netoli L.Franklino namų.

Kaltinamasis Lonnie Franklinas jaunesnysis nepripažino savo kaltės dėl devynių moterų ir vienos penkiolikos metų mergaitės nužudymo nuo 1985 iki 2007 metų.

„Negailestingojo miegaliaus“ pravardę įtariamas serijinis žudikas gavo dėl 14 metų pertraukos, mat nuo 1988 iki 2002 metų jis buvo nutraukęs savo nusikaltimus.

2010 metų liepą suimtas 63 metų L.Franklinas teismo laukė beveik šešerius metus. Bylos nagrinėjimas teisme turėtų trukti iki keturių mėnesių.

Išskyrus 15 metų paauglę, visos kitos žudiko aukos buvo 18-35 metų moterys, kurių kūnai būdavo išmetami į gatvę netoli L.Franklino namų.

Pirmosios nužudytosios buvo rastos ypač išaugusio nusikalstamumo kai kuriose Los Andželo dalyse laikais. Dauguma jaunų moterų, įskaitant ir žudiko aukas, buvo tapusios priklausomomis nuo kokaino ir kitų narkotikų. Kai kurios pardavinėjo savo kūną už narkotikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius