-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lugovojus neatmeta galimybės tam tikromis aplinkybėmis susitikti su britų tyrėjais

Valstybės Dūmos deputatas Andrejus Lugovojus, kurį Didžioji Britanija kaltina buvusio Rusijos federalinės saugumo tarnybos darbuotojo Aleksandro Litvinenkos nunuodijimu, pasirengęs „tam tikromis aplinkybėmis“ atvykti į Londoną ir duoti parodymus byloje.
Andrejus Lugovojus
Andrejus Lugovojus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš neatmetu galimybės susitikti su Anglijos prokuratūra ne tik Rusijos teritorijoje, bet ir Londone“, – pareiškė A.Lugovojus agentūrai „Interfax“ ketvirtadienį.

„Aš pasirengęs vykti į Londoną, esant tam tikroms aplinkybėms. Jas mes nurodysime išnagrinėję medžiagą iš Vokietijos prokuratūros“, – pažymėjo deputatas.

Anksčiau Vokietijos prokuratūra pranešė panaikinusi visus kaltinimus Rusijos piliečiui Dmitrijui Kovtunui byloje dėl neteisėtos radioaktyviųjų medžiagų apyvartos, kuri, žiniasklaidos pranešimais, buvo susijusi su A.Litvinenkos mirtimi 2006 metais Londone.

A.Litvinenka buvo nunuodytas radioaktyviu poloniu.

„Mes sakėme ir sakome, pareiškėme dar prieš metus, jog D.Kovtunas pasirengęs vykti į Londoną, kad būtų galima tęsti tyrimą, bet anglai nerodo dėl to jokios iniciatyvos“, – pažymėjo A.Lugovojus. Dabar, pasak jo, „tokia galimybė darosi vis akivaizdesnė“.

„Mes manome, jog šis (Vokietijos prokurorų) sprendimas atveria naujas aplinkybes byloje (dėl A.Litvinenkos žūties), ir reikalausime, kad anglai atliktų papildomą tyrimą, imtųsi būtinų tyrimo veiksmų“, – pabrėžė A.Lugovojus.

Jo nuomone, šią bylą Didžiosios Britanijos teisėsaugos institucijos „seniai nurašė į archyvą“, nes nesiima joje jokių veiksmų, ne taip, kaip Rusijos prokuratūra.

A.Lugovojus pažymėjo, jog Vokietijos prokuratūros sprendimas nutraukti D.Kovtuno baudžiamąją bylą „atmeta išgirto Anglijos teisingumo versiją dėl vadinamojo polonio pėdsako A.Litvinenkos byloje, kurią jie iki šiol tyrė“.

„Tai principinis klausimas polonio pervežimo, D.Kovtuno dalyvavimo šioje byloje požiūriu“, – sakė deputatas.

„Susipažinę su Vokietijos prokuratūros dokumentais mes, be abejo, supažindinsime su jais ir žurnalistus“, – pažadėjo A.Lugovojus.

Didžioji Britanija ne kartą kreipėsi į Rusiją, prašydama išduoti A.Lugovojų, bet gaudavo neigiamą atsakymą. Tada Londonas priėmė sprendimą įšaldyti bendradarbiavimą su Rusija kovos su terorizmu srityje, taip pat sugriežtino vizų išdavimo Rusijos pareigūnams reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius