-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Luhansko separatistų „parlamentas“ savo administracijos laikinuoju vadovu paskyrė saugumietį Pasečniką

Apsišaukėliškos „Luhansko liaudies respublikos“ (LNR) separatistų parlamentas šeštadienį per nepaprastąjį posėdį patvirtino savo kontroliuojamos teritorijos Rytų Ukrainoje administracijos laikinuoju vadovu saugumo tarnybos „ministrą“ Leonidą Pasečniką, dėl paaštrėjusių nesutarimų tarp maištininkų frakcijų atsistatydinus ankstesniam vadeivai.
Luhansko separatistai
Luhansko separatistai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas naujienų agentūros „Interfax“ žurnalistas pranešė, kad už L. Pasečniko paskyrimą laikinuoju LNR vadovu nubalsavo visi 38 posėdyje dalyvavę deputatai.

Anksčiau šeštadienį separatistų parlamentas vienbalsiai patvirtino ankstesnio LNR lyderio Igorio Plotnickio įgaliojimų pirmalaikį nutraukimą. Šis separatistų vadeiva ankstesnę dieną paskelbė atsistatydinantis, esą dėl pašlijusios sveikatos.

Vis dėlto labiau tikėtina, kad šį žingsnį jis atliko dėl didelės įtampos, šią savaitę tvyrojusios tarp skirtingų kovotojų frakcijų separatistų kontroliuojamoje Ukrainos rytinės Luhansko srities dalyje.

Anksčiau šią savaitę I.Plotnickis paskelbė atleidžiantis separatistų vidaus reikalų ministrą Igorį Kornetą ir apkaltino jį rezgus planus įvykdyti perversmą.

Tačiau I.Kornetas iš posto trauktis atsisakė, o jam ištikimi ginkluoti žmonės dvi dienas blokavo dalį Luhansko miesto centro, bet ketvirtadienį išsiskirstė.

Rusijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad I.Plotnickis nesugebėjo suvaldyti padėties ir ketvirtadienį paspruko į Maskvą.

Luhanskas yra viena iš dviejų Rytų Ukrainos sričių, iš dalies kontroliuojamų Maskvos remiamų separatistų. Per jų karą su Kijevo vyriausybės pajėgomis nuo 2014 metų balandžio žuvo jau daugiau kaip 10 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius