Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Luizianoje per istorinius potvynius žuvo šeši žmonės, 20 tūkst. teko evakuoti

Luiziana pirmadienį toliau kentė istorinius potvynius, kurie, valstijos pietuose iš krantų išsiliejus vandens arterijoms, pareikalavo šešių žmonių gyvybių, o dar tūkstančius privertė evakuoti į laikinas prieglaudas.
Potvynis Luizianoje
Potvynis Luizianoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kai kuriuose rajonuose nuo ketvirtadienio vakaro iškrito daugiau kaip 50 cm lietaus ir purvini vandenys užliejo didžiules teritorijas Luizianos pietuose.

„Mūsų valstija šiuo metu išgyvena istorinius potvynius, kurie viršija visus rekordus“, – sakoma pirmadienį vakare paskelbtame Luizianos gubernatoriaus Johno Belo Edwardso pareiškime gyventojams.

VIDEO: Skęstančioje Luizianoje namus paliko 20 tūkst. gyventojų

„Šis atvejis tęsiasi, jis nesibaigė, – sakė jis. – Mes nežinome, kada potvynio vandenys atslūgs, o kai kuriuose rajonuose jie toliau kils.“

Jau žuvo šeši žmonės, o daugiau kaip 20 tūkst. gyventojų teko evakuoti iš jų namų, nurodo pareigūnai.

Evakuoti žmonės glaudžiasi didžiulėse prieglaudose, tarp jų – Baton Ružo kino studijos komplekse ir pramogų centre valstijos sostinės centre. Policija paskelbė, kad prieglaudose evakuotiems gyventojams padės Luizianos nacionalinė gvardija.

Ist Baton Ružo šerifo įstaigos vėlai pirmadienį surengta apžiūra iš sraigtasparnio parodė, kad po vandeniu yra didžiulės teritorijos. Purvini vandenys užliejo kelius, miškus ir gyvenamuosius rajonus, automobilius ir kai kuriuos namus.

J.B.Edwardso atstovė Shauna Sanford sakė, kad per potvynius žuvo šeši žmonės. Pranešta, kad maždaug 40 tūkst. namų ir įstaigų neturi elektros.

Baltieji rūmai keturias Luizianos parapijas, kurios kitose valstijose atitinka apygardas, paskelbė didelės nelaimės zonomis.

„Visiškai tikiuosi, kad daugiau parapijų bus pridėta prie tos deklaracijos“, – sakė J.B.Edwardsas.

Atrodė, kad potvynio vandenys kai kuriuose rajonuose slūgsta, tačiau jie kyla kituose. Nacionalinė meteorologijos tarnyba prognozavo, kad daug vandens arterijų bus patvinusios mažiausiai iki antradienio.

Tarnyba anksti antradienį toliau skelbė perspėjimus dėl potvynių ir nurodė, kad daugelyje rajonų vanduo nenuslūgs dar mažiausiai vieną dieną.

Amito upės, dėl kurios kilo potvyniai daugelyje rajonų, vanduo vienu metu buvo pakilęs 4,27 m virš potvynio lygio – tai viršijo ankstesnį potvynių rekordą, užregistruotą 1983 metų balandį, nurodė meteorologai, kurie prognozuoja, kad Amito vanduo žemiau potvynio ribos nenukris iki trečiadienio ryto.

Pareigūnai pranešė, kad dėl potvynių yra uždaryta šimtai kelių, daugiausia – pietinėje valstijos dalyje.

„Taip bus dar porą dienų“, – sakė gubernatorius J.B.Edwardsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius