Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lukašenka nepritaria siūlymui, kad Baltarusija įstotų į Rusijos sudėtį

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mano, kad Baltarusijos įstojimas į Rusijos sudėtį turėtų dramatiškų padarinių.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pas mus Baltarusijoje žmonės nekvaili, mąsto lygiai taip pat, kaip ir Rusijos gyventojai: „Savo žemė, niekam neatiduosime, marškinius persiplėšė ir eina.“ Jūs ką, norite, kad būtų dar viena Čečėnija čia? Aš nenoriu“, – pareiškė A.Lukašenka interviu Rusijos žiniasklaidos priemonėms, kurį penktadienį spausdina Baltarusijos spauda.

„Mes, kaip vadovai, turime numatyti to padarinius. Štai net ir aš, tarkime, priimu tokį sprendimą, o kas bus rytoj? Mažai konfliktų Kaukaze? Dabar Rusija bombarduojama už tai, kad „imperiškai“, su ginklu rankose nuslopino, užkariavo... O čia kas?“ – pareiškė A.Lukašenka.

„Antra vertus, juk čia yra mūsų padugnių, jų nedaug, kad ir du ar trys procentai, bet tai aktyviausi, ambicingiausi žmonės bet kurioje visuomenėje. Jie pasiryžę pradėti nacionalinį išsivadavimo karą. Jiems reikia dingsties. Dabar visi juokiasi iš to. Manote, kad jie neturi kuo kariauti? Jiems jau rytoj atveš ginklų iš Ukrainos, iš Pabaltijo, pas mus daugiausia iš ten, iš Lenkijos jie turi kanalų“, – sakė Baltarusijos prezidentas.

„Tučtuojau atsiras ginklų, pradės sprogdinti, destabilizuos visuomenę ir daug kas visuomenėje pamanys: juk jie kovoja už nepriklausomybę, dėl švento reikalo“, – sakė A.Lukašenka. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius