Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lutono oro uoste suimtas kunigas, kaltinamas vaikų tvirkinimu

Londono Lutono oro uoste sekmadienį po penkerių metų slapstymosi buvo areštuotas britų kunigas, kaltinamas vaikų lytiniu išnaudojimu. Laurence'as Soperis buvo areštuotas sekmadienį, vos grįžęs į Jungtinę Karalystę iš Kosovo, pranešė policija.
Laurence'as Soperis
Laurence'as Soperis / „Twitter“ nuotr.

72 metų L.Soperis yra kaltinamas devyniais seksualinės prievartos nusikaltimais, padarytais tarp 1972-ųjų ir 1986-ųjų.

Jo areštas užbaigė užsitęsusią teisinę kovą tarp Britanijos ir Kosovo, kur L.Soperis gegužę buvo suimtas pagal Britanijos išduotą Europos arešto orderį.

Kosovo policija sakė, kad tuo metu jis buvo žinomas kaip „tėvas Laurence'as“, pilnu vardu prisistatydavęs kaip Andrew Charlesas Kingstonas Soperis.

Anksčiau šį mėnesį Kosovo teismas antrą kartą atsisakė išduoti šį katalikų kunigą, motyvuodamas tuo, kad jau yra suėjęs nusikaltimų, kuriais jis įtariamas, ieškinio senaties terminas.

Londono policija negalėjo pasakyti, ar kunigo sugrįžimą į Britaniją lėmė susitarimas su Kosovo valdžia, ar L.Soperis atskrido į Londoną savo noru.

Britanijos vidaus reikalų ministerijos atstovė negalėjo patvirtinti, kad šalies vyriausybė prisidėjo prie L.Soperio sugrįžimo.

Kunigas, neatvykęs į teismą, slapstėsi nuo 2011 metų. Jis yra kaltinamas penkių moksleivių tvirkinimu, kai dėstė vienoje privačioje katalikiškoje Londono mokykloje.

Reaguodami į nepriklausomą britų tyrimą, kuriame smulkiai aprašytas 21 atvejis, kai vienuoliai nuo 1970 iki 2010 metų tvirkino vaikus, Šv. Benedikto mokykla Londone 2011 metais už tai atsiprašė ir priėmė siūlytas rekomendacijas iš esmės pakeisti savo vidaus tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius