Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lūžis Prancūzijos politikoje – radikali M.Le Pen partija sparčiai buria rėmėjus

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderiai džiaugiasi jų augantį populiarumą rodančiais išankstiniais rinkimų apklausų duomenimis, jaučiasi laimėję idėjinę kovą ir užuodžia kraują Eliziejaus rūmuose. Dabar jų akys krypsta į toliau nuo Paryžiaus esančias žemes, kur išlieka galbūt vienintelis dalykas, stovintis tarp jų ir valdžios: bebrai.
Rinkėjai Perpinjane
Rinkėjai Perpinjane / „The New York Times“/Dmitry Kostyukov nuotr.

Taip kai kurie prancūzai vadina rinkėjus, kurie ne kartą atmetė politinius nesutarimus, kad į valdžią atvestų bet ką, tik ne kraštutinių dešiniųjų kandidatus – pastatydami jiems užtvanką, kaip tikri bebrai daro užkirsdami kelią plėšrūnams.

Būtent tai rinkėjai padarė 2014 metais Perpinjane, viduramžių laikus menančiame pastelinių spalvų mieste prie Viduržemio jūros, netoli Ispanijos pasienio.

Tačiau praėjusiais metais užtvanka įtrūko ir Perpinjanas tapo didžiausiu miestu, atsidūrusiu Marine Le Pen vadovaujamos kraštutinių dešiniųjų partijos „Nacionalinė asamblėja“ valdžioje.

Šiandien daugiau nei 120 000 gyventojų turintis miestas yra atidžiai stebimas kaip kraštutinių dešiniųjų strategijos inkubatorius ir kaip potencialus indikatorius, kaip galėtų atrodyti prezidento rinkimų kova, kurioje M.Le Pen stotų prieš prezidentą Emmanuelį Macroną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius