Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lvove „Berkut“ pareigūnai ant kelių meldė žmonių atleidimo, iš Kijevo pabėgo 35 ginkluoti smogikai

Lvove apie šimtas „Berkut“ pareigūnų atsiklaupė ant kelių ir paprašė miesto gyventojų atleidimo. Tai nutiko pirmadienio vakarą aikštėje šalia paminklo Tarasui Ševčenkai.
Pareigūnai atsiklaupę prašo atleidimo
Pareigūnai atsiklaupę prašo atleidimo / Youtube.com stopkadras

Kaip rašo unian.net, „Berkut“ atvyko pas protestuotojus ir užlipo ant scenos. Juos pamatę žmonės ėmė skanduoti „gėda“ ir mėtyti į pareigūnus smulkius daiktus.

Vienas iš jų paėmė mikrofoną ir pažadėjo, kad „Berkut“ visada bus žmonių pusėje ir patikino, kad Lvovo padalinys nedalyvavo susidorojime su protestuotojais Kijeve.

Protestuotojams ėmus veržtis scenos link, apsaugininkams teko ją apsupti. Įsiutusius žmones nuraminti bandė ir ant scenos buvęs kunigas.

Žmonėms pareikalavus, atsiprašyti atėję „Berkut“ pareigūnai atsiklaupė ant kelių, vėliau vienas iš jų paėmė mikrofoną ir pažadėjo, kad „Berkut“ visada bus žmonių pusėje ir patikino, kad Lvovo padalinys nedalyvavo susidorojime su protestuotojais Kijeve.

Ukrainos Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo vasario 11-osios 130 specialiųjų pajėgų „Berkut“ pareigūnų dirbo Kijeve.

VIDEO: „Berkut“ kovotojai Lvove

Pareigūnai pasislėpė

Antradienį pranešta, kad iš Kijevo pabėgo 35 ginkluoti „Berkut“ pareigūnai. Apie tai paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministro pareigas einantis Arsenas Avakovas.

Jo teigimu, kovotojai išsigando pradedamo tyrimo, kuris nustatys, kas vykdė įsakymą panaudoti kovinius ginklus prieš protestuotojus.

„Turime sunkumų su „Berkut“, jo vadovai pabėgo. Po patikrinimo paaiškėjo, kad trūksta 35 asmenų, tai yra problema, kurią mes žadame išspręsti šiandien arba rytoj“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius