Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lygtinai nuteistos „Femen“ aktyvistės paleistos iš Tuniso kalėjimo

Trys europietės, priklausančios radikaliam protestų judėjimui „Femen“, trečiadienį buvo paleistos iš kalėjimo Tunise, kai joms buvo skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės už krūtų apnuoginimą viešumoje.
„Femen“ aktyvisčių protestas Tunise
„Femen“ aktyvisčių protestas Tunise / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Tunisas „Femen“

Trys aktyvistės išvažiavo iš moterų kalėjimo Manuboje šiaurės rytų Tunise policijos automobiliu prieš 22 val. Grinvičo (ketvirtadienį 1 val. Lietuvos) laiku ir buvo nuvežtos į Vidaus reikalų ministeriją, kur turėjo būti atlikti paskutiniai formalumai dėl jų paleidimo, sakė vienas ten esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Jų advokatas Souhaibas Bahri sakė, kad šios trys moterys, mėnesį laikytos arešte, parskris į Europą ketvirtadienio rytą.

Anksčiau trečiadienį trims karingoms feministėms – dviem prancūzėms ir vokietei – buvo skirtos lygtinės keturių mėnesių ir vienos dienos laisvės atėmimo bausmės.

Jos buvo suimtos prie pagrindinių teismo rūmų Tuniso sostinėje gegužės 29 dieną, kai protestavo apnuoginusios krūtines, palaikydamos Aminą Sboui – suimtą tunisietę aktyvistę iš tos pačios „sekstremistinės“ grupuotės.

Europietės „Femen“ narės buvo pasiųstos į kalėjimą birželio 12-ąją – pirmiausiai už nepadorų elgesį ir išpuolį prieš visuomenės moralę, tačiau tarptautinės žmogaus teisių organizacijos ir Europos šalių vyriausybės tą nuosprendį kritikavo kaip per griežtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius