-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Chodorkovskio projektas „Vietoj Putino“ Kremliui atrodo neįdomus

Rusijos judėjimui „Atviroji Rusija“ paskelbus naują kandidato į prezidentus atrankos projektą „Vietoj Putino“, prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas išsakė savo nuomonę, kad šį projektą vykdo žmonės, nutolę nuo Rusijos realijų.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Rusija

„Matėme žiniasklaidos pranešimų apie tai. Galima pasakyti viena: projektus kuria ir realizavimui rengia žmonės, kurie yra negrįžtamai atplėšti nuo Rusijos, nuo to, kas čia vystyta nuo rusiškos dienotvarkės“, – sakė D.Peskovas.

Anksčiau Michailas Chodorkovskis, vienas užsienyje gyvenantis bendrovės „Jukos“ savininkų, pranešė Rusijos televizijai RBC apie pradedamą kandidatų į prezidentus atrankos projektą ir pažadėjo paremti tą kandidatą rinkimuose 2018 metais.

Pasak M.Chodorkovskio, projekto pradžios dieną paleistame tinklalapyje (http://vmestoputina.ru) pateiktas pretendentų į „Chodorkovskio kandidato“ vaidmenį sąrašas.

„Visi norintieji galės internetu balsuoti už kurį nors iš jo, o finale žiuri, atsižvelgdama į balsavimo rezultatus, išrinks būsimą kandidatą į prezidentus“, – nurodo RBC.

Atsakydamas į klausimą, koks būtų Kremliaus požiūris, jeigu alternatyviu kandidatu būtų Tatjana Jumaševa (šiuo metu vadovaujanti pirmojo Rusijos prezidento Boriso Jelcino fondui, – red.), kuri yra minėtame sąraše, D.Peskovas atsakė: „Mes apskritai neįžiūrime nieko įdomaus šiame projekte“.

„Kremliaus politiniai technologai jau daug metų įteiginėja Rusijos piliečiams Putino nealternatyvumo idėją.

Projektas „Vietoj Putino“ turi parodyti, kad tarp daugiau kaip 145 milijonų rusų yra gana daug žmonių, gebančių užimti Rusijos Federacijos prezidento postą“, – sakoma šio projekto tinklalapyje.

Pasak autorių, Rusijoje į valdžią turi ateiti naujos formacijos žmogus: ne „caras, vadas ir tėvas“, o „raštingas ir profesionalus vadybininkas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius