Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Galeotti: rinkimų Rusijoje rezultatai nėra nesvarbūs – jie kaip tik iškalbingi

Rusijos valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ eilinį kartą skelbia triumfą po Valstybės Dūmos rinkimų – ši politinė jėga vėl mėgausis superdauguma parlamente. Vis dėlto analitikas, Londono universiteto koledžo Slavų ir Rytų Europos studijų centro ekspertas Markas Galeotti 15min siūlo neapsigauti – net masinis sukčiavimas esą neužmaskuoja fakto, kad putinizmas netenka visuomenės paramos.
Skaičiuojami balsai Rusijoje
Skaičiuojami balsai Rusijoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Vieningosios Rusijos“ aukšto rango narys Andrejus Turčakas pirmadienį skaičiavo, kad partija turėtų gauti 120 mandatų pagal sąrašą ir dar 195 – vienmandatėse apygardose. Iš viso 450 vietų Valstybės Dūmoje esą turėtų dirbti 315 valdančiosios politinės jėgos narių.

Pirmadienio vidurdienį jau buvo aišku, kad „Vieningoji Rusija“ užsitikrino beveik 50 proc. balsavusių rinkėjų paramą. Antri – komunistai, kuriuos parėmė beveik penktadalis balsavusių piliečių.

Vis dėlto tai – tik oficialūs skaičiai, kuriais, jei tikėtume nepriklausomų stebėtojų pranešimais, vaizdo įrašais ir nuotraukomis, buvo masiškai manipuliuojama. Negana to, Rusijoje buvo balsuojama ir virtualiai – o tai režimui suteikė dar daugiau progų sukčiauti.

„Maskvoje dar atidėtas elektroninio balsavimo rezultatų paskelbimas – praėjus jau 18 valandų po rinkimų pabaigos. Tiek laiko užteko suskaičiuoti beveik 100 proc. popierinių balsalapių. Bet kompiuteris vis dar skaičiuoja. Siaubinga apgaulė“, – piktinosi nepriklausomas žurnalistas Leonidas Ragozinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius