Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Gorbačiovas pagyrė baltarusius, pasisakė apie A.Lukašenkos inauguraciją: „Kas čia per velnias?“

Paskutinis Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas rusų žiniasklaidai teigė, kad remia protestuose prieš rinkimų rezultatų klastojimą ir milicijos represijas dalyvaujančius baltarusius. Jis išpeikė ir slapta surengtą Aliaksandro Lukašenkos inauguraciją, skelbia Tut.by.
Michailas Gorbačiovas
Michailas Gorbačiovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Gorbačiovas pareiškė, kad seka situaciją Baltarusijoje, ir iškart neigiamai atsiliepė apie A.Lukašenkos prisaikdinimo ceremoniją.

„Baltarusius ir šią man brangią respubliką aš myliu. Apie juos daug žinau, dar nuo tų laikų, kai jie atvykdavo į Stavropolį užsidirbti duonai. Puikiai, baltarusiai.

Dabar jie jau turi charakterį. Labai gerai. Atidžiai stebiu, kas vyksta. Šiandien kalbama apie tai, kas įvyko vakar (M.Gorbačiovas kalbėjo dieną po inauguracijos, – red.) – kas per velnias?

Manau, kad taip lengvai nepraeis. Atsiveria kolosalus reikalas. Bet dar reikia daug dirbti. Viskas – dėl šiandienos jaunimo“, – teigė M.Gorbačiovas.

A.Lukašenkos inauguracija šeštai kadencijai trečiadienį buvo visiškai netikėta baltarusių žurnalistams ir stebėtojams.

A.Lukašenkos oficialioje interneto svetainėje apie ją nebuvo jokio pranešimo, ceremonijos netransliavo valstybinė televizija. Taip tikriausiai siekta išvengti protestuotojų susibūrimo.

Trečiadienį vakare protestuoti prieš slapta surengtą A.Lukašenkos inauguraciją Minsko centre susirinko keli tūkstančiai žmonių. Liudininkai pranešė, kad jėgos struktūrų pareigūnai vykdė šiurkščius sulaikymus, naudojo lazdas. Žmonėms vaikyti buvo panaudotos ašarinės dujos ir vandens patrankos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius