Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.J.Zarifas: Iranas demonstruoja „maksimalų santūrumą“, JAV eskalacija – „nepriimtina“

Teheranas demonstruoja „maksimalų santūrumą“ nepaisydamas JAV pasitraukimo iš branduolinio susitarimo, ketvirtadienį pareiškė Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas. 
Mohammadas Javadas Zarifas
Mohammadas Javadas Zarifas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jis taip pat apkaltino Vašingtoną „nepriimtinai“ eskaluojant įtampą.

„Jungtinių Valstijų eskalacija yra nepriimtina“, – pareiškė ministras Tokijuje, kur vyksta jo derybos su japonų pareigūnais.

„Laikomės maksimalaus santūrumo... nepaisydami fakto, kad Jungtinės Valstijos praėjusią gegužę pasitraukė iš JCPOA“, – sakė M.J.Zarifas, paminėjęs vadinamąjį Bendrojo išsamių veiksmų planą (Joint Comprehensive Plan of Action), kurį Teheranas 2015 metais pasirašė su JAV, Rusija, Kinija, Didžiąja Britanija, Prancūzija ir Vokietija.

Tačiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas praeitais metais savo šalį išvedė iš šios sutarties ir grąžino Iranui anksčiau galiojusias sankcijas.

Praeitą savaitę Irano prezidentas Hassanas Rouhani informavo likusias penkias JCPOA šalis apie ketinimus nebesilaikyti dalies sutarties sąlygų dėl JAV veiksmų prieš Teheraną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius