Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

M.Johnsonas: JAV teisingumo sistema verčiama ginklu prieš D.Trumpą

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas antradienį užsipuolė teisingumo sistemą dėl to, kad ji esą yra „verčiama ginklu“ prieš buvusį prezidentą Donaldą Trumpą.
Cheney Orr / REUTERS
Cheney Orr / REUTERS

„Mūsų šalies teismų sistema buvo paversta ginklu prieš prezidentą D. Trumpą. Sistema šiuo metu naudoja visas turimas priemones, kad nubaustų vieną prezidentą ir suteiktų priedangą kitam“, – sakė M. Johnsonas žurnalistams prie teismo.

D.Trumpą, atvykusį į teismo posėdį, atlydėjo virtinė jo sąjungininkų.

Niujorke tęsiasi eksprezidento teismas byloje dėl mokėjimų už tylą.

Filmų suaugusiesiems aktorė Stormy Daniels teigia 2006 metais turėjusi lytinių santykių su vedusiu D. Trumpu. Praėjusią savaitę ji davė parodymus, momentais itin detaliai nupasakodama šio įvykio aplinkybes, nekilnojamojo turto magnatui sėdėjus vos už kelių metrų nuo jos.

77 metų D. Trumpas kaltinamas klastojęs verslo dokumentus, kad 2016-aisiais prezidento rinkimų išvakarėse, kai ši istorija galėjo tapti politiškai pražūtinga, savo advokatui atlygino 130 tūkst. dolerių (110,8 tūkst. eurų) mokėjimą.

Teismo procesas vyksta likus šešiems mėnesiams iki lapkritį rengiamų rinkimų, kuriuose respublikonas veikiausiai susigrums su demokratu Joe Bidenu.

Be Niujorko bylos, D.Trumpui Vašingtone ir Džordžijoje pareikšti kaltinimai dėl sąmokslo siekiant panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus.

Floridoje jam taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl įtariamo netinkamo įslaptintų dokumentų tvarkymo po to, kai jis paliko Baltuosius rūmus, tačiau ši byla buvo atidėta neribotam laikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius