Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Kalesnikavos advokatė sulaikyta dėl administracinio pažeidimo – Minsko milicija

Baltarusijos opozicijos Koordinacinės tarybos prezidiumo narės Maryjos Kalesnikavos advokatė Liudmila Kazak sulaikyta dėl administracinio pažeidimo, ketvirtadienį pranešė Minsko milicijos atstovė Natalija Hanusevič.
Maryja Kalesnikava
Maryja Kalesnikava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ji nepatikslino, dėl kokio pažeidimo teisininkė sulaikyta, bet sakė, kad ji yra viename iš Baltarusijos sostinės vidaus reikalų valdybos skyrių.

Anksčiau ketvirtadienį portalas tut.by, cituodamas advokatą Viktarą Mackevičių, pranešė, kad nuo pietų nepavyksta susisiekti su L.Kazak.

„13 val. 50 min. Liudmila išsiskyrė su savo kolege, su kuria susitiko Komunistinėje gatvėje. Skubėjo į teismo posėdį. Į teismą ji neatvyko. Automobilis, pastatytas Komunistinėje gatvėje, užrakintas“, – pranešė advokatas.

Buvusio pretendento į Baltarusijos prezidentus Viktaro Babarykos oficialus „Telegram“ kanalas patvirtino šią informaciją.

„Su Maryjos Kalesnikavos advokate Liudmila Kazak neįmanoma susisiekti nuo 13 val. 50 min.“ – sakoma pranešime.

Jame priduriama, kad penktadienį turi įvykti skundo dėl Minsko teismo sprendimo dėl kardomosios priemonės M.Kalesnikavai nagrinėjimas.

V.Mackevičius nurodė, kad L.Kazak sutuoktinis kreipėsi į Minsko centrinę rajoninę vidaus reikalų valdybą dėl žmogaus pagrobimo.

Koordinacinės tarybos prezidiumo narė M.Kalesnikava buvo sulaikyta rugsėjo pradžioje prie Baltarusijos ir Ukrainos sienos. Vėliau jos bendražygiai pranešė, kad ją pareigūnai norėjo prievarta išsiųsti iš šalies, bet ji prie sienos suplėšė savo pasą.

M.Kalesnikava bei Koordinacinės tarybos nariai advokatai Ilja Salejus ir Maksimas Znakas laikomi areštinėje dėl kaltinimų raginus imtis veiksmų, keliančių grėsmę nacionaliniam saugumui.

Baltarusijos teisių gynimo organizacijos pripažino juos politiniais kaliniais.

Baltarusijoje jau antrą mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Rugpjūčio 18-ąją buvusios kandidatės į Baltarusijos prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos šalininkai sukūrė Koordinacinę tarybą taikiam valdžios perdavimui organizuoti, tačiau šiuo metu jau praktiškai visi jos prezidiumo nariai yra sulaikyti arba išvaryti iš Baltarusijos.

Baltarusijos valdžia laiko Koordinacinę tarybą antikonstituciniu organu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius