-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Pence'as paskelbs apie kandidatavimą į JAV prezidento postą

Buvęs Jungtinių Valstijų viceprezidentas Mike'as Pence'as kitą savaitę planuoja paskelbti apie savo kandidatavimą į JAV prezidento postą 2024 metų rinkimuose ir taip mesti iššūkį Donaldui Trumpui dėl Respublikonų partijos nominacijos, trečiadienį pranešė JAV žiniasklaida.
Mike'as Pence'as
Mike'as Pence'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

63 metų M.Pensas pradės savo prezidentinę kampaniją birželio 7 dieną sakydamas kalbą Ajovos valstijoje, kur tradiciškai prasideda pirminių rinkimų sezonas, pranešė televizija „NBC News“ ir kitos žiniasklaidos priemonės.

Lapkritį 76 metų D.Trumpas paskelbė, kad trečią kartą sieks prezidento posto, ir yra aiškus lyderis vis gausesnėje Respublikonų partijos pretendentų grupėje.

Praėjusią savaitę į varžybas įsitraukė 44 metų Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas, o kitą savaitę turėtų įsitraukti dar vienas įtakingas respublikonas, 60 metų buvęs Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie.

Respublikonų nominacijos taip pat siekia 51 metų Nikki Haley, buvusi Pietų Karolinos gubernatorė ir pirmoji D.Trumpo ambasadorė Jungtinėse Tautose, ir senatorius iš Pietų Karolinos Timas Scottas, pretenduojantis tapti pirmuoju juodaodžiu respublikonų kandidatu į prezidentus.

R.DeSantisas, kuris ilgą laiką buvo laikomas grėsmingiausiu varžovu D.Trumpui, kuriam du kartus buvo paskelbta apkalta, atsiribojo nuo savo buvusio mentoriaus, bet jo pažiūros remiasi populistine D.Trumpo darbotvarke „Pirmiausia Amerika“.

Ch.Christie buvo artimas D.Trumpo bendražygis, tačiau aštriai kritikavo buvusį prezidentą dėl 2021 metų sausį įvykdyto išpuolio prieš JAV Kapitolijų ir jo atsisakymo pripažinti demokrato Joe Bideno pergalę 2020 metų rinkimuose.

Balandžio mėnesį 80-metis J.Bidenas paskelbė, kad sieks perrinkimo. Tikimasi, kad 2024 metais jis bus Demokratų partijos kandidatas.

Pastaraisiais mėnesiais M.Pence'as, krikščionis evangelikas ir aršus abortų priešininkas, važinėjo po šalį ir kalbėjo daugelyje valstijų, kurios laikomos svarbiausiomis respublikonų kovoje dėl nominacijos.

Buvęs viceprezidentas, ne vienerius metus buvęs ištikimas D.Trumpui, su juo nesutaria nuo tada, kai atsisakė pritarti jo bandymams panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus ir likti valdžioje.

Kovo mėnesį Vašingtone vykusioje kasmetinėje žurnalistų organizacijos „Gridiron Club“ vakarienėje M.Pence'as, tvirtas konservatorius iš Indianos, sakė, kad istorija privers D.Trumpą atsakyti už vaidmenį Kapitolijaus riaušėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius