TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Podoliakas: Rusijoje kils perversmas, bus chaosas

Po Jevgenijaus Prigožino maišto Rusijoje įvyks perversmas ne kokiai nors ginkluotai grupuotei užgrobiant valdžią, o chaotiškai, televiizjos eteryje sakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychaila Podoliakas, skelbia „Unian“.
Mychailo Podoliakas
Mychaila Podoliakas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rusijos Federacijoje įvyks perversmas, bet ne toks, kai yra lyderis, kuris įtraukia tam tikrą ginkluotą grupę, ir jie užgrobia valdžią“, – sakė jis.

Jis paaiškino, kodėl J.Prigožino perversmas baigėsi fiasko – J.Prigožinas nenorėjo paimti valdžios, nenorėjo jos perimti. Kartu jis pažymėjo, kad J.Prigožinas yra verslininkas, kuris pats nesitikėjo tokio greito perversmo iš Rostovo į Maskvą.

„Bet jis nenorėjo eiti į Maskvą ir perimti valdžios, nes jis yra mažo masto, jis nėra politikas. Šiuo metu nesusiformavo jokia politinė grupė, kuri norėtų perimti valdžią ir tapti Vladimiro Putino pakaitalu“, – pabrėžė M.Podoliakas.

Pasak jo, perversmas bus toks, kad Rusijoje bus chaosas – atsiras daug mažų grupių, kurios „eis ir pasiims kažką sau – tai bus revoliucinis procesas Rusijoje“.

Podoliakas pažymi, kad V.Putinas šiandien ne tik perduoda sunkiąją ginkluotę Rosgvardijai, bet ir perkelia ten Vidaus reikalų ministerijos specialiąsias pajėgas, bandydamas sukurti antrąją vidaus naudojimo kariuomenę, kuri jį saugotų.

„Jis klysta. Ši kariuomenė, be kita ko, užpuls ir V.Putiną. Nes Rusijai patinka, kai yra stiprus caras, jai nepatinka Nikolajus II, jai patinka Aleksandras I. V.Putinas po nepavykusio J.Prigožino sukilimo įrodė, kad jis yra ne caras, o juokdarys, bailys, kuris nepriima sprendimų, bėga. Rusija jo nebemyli. Štai ir viskas, nėra jokio V.Putino šventumo“, - įsitikinęs M.Podoliakas.

Kartu jis pabrėžė, kad Rusija jau „nėščia nuo privalomojo tipo revoliucijos“.

M.Podoliakas pabrėžė, kad Rusijoje įvyks tai, kas įvyko 1991 m., bus baigtas „antrasis Sovietų Sąjungos žlugimo etapas“. Rusijoje atsiras „mažos aistringos grupės“, kurios kovos tarpusavyje ir turės galimybę suformuoti pereinamojo laikotarpio vyriausybę.

M.Podoliakas pažymi, kad Rusija po karo neišnyks, bet ji bus šalis, kuri turės šiek tiek žaliavų, pinigų, bet neturės įtakos pasaulinei politikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius