-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 15 /18:13

M.Pompeo kaltina Rusiją keliant chaosą Viduržemio jūros regione

Jungtinių Valstijų diplomatijos vadovas Mike'as Pompeo antradienį apkaltino Rusiją toliau „keliant grėsmę stabilumui Viduržemio jūros“ regione ir jo šalyse sėjant „chaosą, konfliktus bei susiskaldymą“.
Mike'as Pompeo ir Sergejus Lavrovas
Mike'as Pompeo ir Sergejus Lavrovas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pareiškime dėl „Rusijos įtakos Viduržemio jūros regione“ kadenciją baigiantis JAV valstybės sekretorius atsakė Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui, kuris, pasak M.Pompeo, „apkaltino Jungtines Valstijas žaidžiant politinius žaidimus“ šiame regione.

S.Lavrovas „vėl neteisingai supranta faktus ir bando perrašyti istoriją“, sakė M.Pompeo ir pasmerkė Maskvos veiksmus Libijoje, Graikijoje ir Sirijoje.

Pasak M.Pompeo, Libijoje JAV „remia įtraukios vyriausybės, galinčios apsaugoti šalį ir patenkinti Libijos žmonių ekonominius bei humanitarinius poreikius, formavimą“, ir šio tikslo siekia drauge su Jungtinėmis Tautomis.

„Rusija, kita vertus, kenkia Viduržemio jūros [regiono šalių] vidaus politikai, remia brutalų Sirijos diktatorių ir kursto Libijos konfliktą su savo įgaliotiniu. Kas čia žaidžia žaidimus?“ – socialiniame tinkle „Twitter“ pridūrė jis.

Pareiškime jis rašė detaliau: „Rusija toliau kelia grėsmę stabilumui Viduržemio jūros [regione], naudodama įvairias technikas dezinformacijai skleisti, nacionaliniam suverenumui pakirsti ir chaosui, konfliktams bei susiskaldymui viso regiono šalyse sėti.“

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas taip ir neištesėjo savo pažado pagerinti santykius su Rusija – jam trukdė kaltinimai, kad Maskva jo naudai kišosi į 2016 metų rinkimus, kuriuos jis laimėjo, ir abiejų pagrindinių Amerikos partijų politikų priešiškumas Kremliui.

M.Pompeo pareiškimas pasirodė tą pačią dieną, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pagaliau pasveikino JAV išrinktąjį prezidentą Joe Bideną su pergale prieš Donaldą Trumpą per lapkričio pradžioje įvykusius prezidento rinkimus.

„Aš pats esu pasirengęs sąveikai ir kontaktams su Jumis“, – sveikinimo telegramoje J.Bidenui rašė V.Putinas, kurį citavo Kremliaus spaudos tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius