Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Pompeo su Kataro valdžia sutarė dėl JAV karinės oro bazės plėtros

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo ir Kataro užsienio reikalų ministras Mohammedas Bin Abderrahmanas pasirašė JAV karinės oro bazės „El-Udeid“ Katare plėtros susitarimą.
Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mes pasirašėme susitarimą su Kataru dėl Jungtinių Valstijų karinės bazės „El Udeid“ išplėtimo, kurioje dislokuoti tūkstančiai amerikiečių karinio personalo. Ši bazė mums yra labai svarbi, ir mes dėkojame Katarui už šio kontingento priėmimą, – sakė M.Pompeo spaudos konferencijoje sekmadienį.

JAV valstybės sekretorius anksčiau pareiškė, kad šiuo metu šioje bazėje yra 13 tūkst. JAV karių.

Be to, M.Pompeo sakė, kad Vašingtonas tikisi šešių Persijos įlankos valstybių aljanso, taip pat Jordanijos bei Egipto, susiformavimo.

„Konfliktai kenkia daugiašaliams santykiams. Norime atkurti Persijos įlankos šalių vienybę, kad jos vėl taptų pavyzdžiu kitoms regiono šalims. Tikimės sukurti naują aljansą, kuris kartu su šešiomis Persijos įlankos šalimis apjungtų Egiptą ir Jordaniją“, – pabrėžė JAV valstybės sekretorius.

M.Pompeo sausio 8-ąją išvyko į Artimuosius Rytus, kur suplanuoti jos vizitai Jordanijoje, Irake, Egipte, Saudo Arabijoje, Katare, Bahreine, JAE, Omane ir Kuveite.

Tarptautinė žiniasklaida skelbė, jog šios M.Pompeo kelionės tikslas – padidinti atsvarą Irano stiprėjimui regione, taip pat išsklaidyti sąjungininkių susirūpinimą dėl Vašingtono paskelbto sprendimo išvesti karines pajėgas iš Sirijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius