Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Saakašvilis atvestas į teismą, prie jo renkasi protestuotojai

„Naujų jėgų judėjimo“ lyderis, buvęs Odesos srities gubernatorius ir Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pirmadienį ryte buvo atvestas į teismą Kijeve, kuriame jam bus skirtos kardomosios priemonės, praneša Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.
Protestuotojas prie teismo pastato, į kurį buvo atvežtas Michailas Saakašvilis
Protestuotojas prie teismo pastato, į kurį buvo atvežtas Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Saakašvilio sulaikymo terminas baigiasi gruodžio 11-osios naktį. Prie Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) sulaikymo izoliatoriaus, kuriame laikytas buvęs Odesos gubernatorius, ryte rinkosi jo rėmėjai. Jie bandė blokuoti automobilių konvojų ir neleisti išvežti M.Saakašvilio į teismą.

Tuo tarpu prie teismo pastato, kuriame bus svarstoma gruodžio 8 d. sulaikyto M.Saakašvilio byla, sustiprintas saugumas, pamažu pradeda rikiuotis jo išlaisvinimo reikalaujantys protestuotojai.

Generalinė prokuratūra prašys teismo buvusiam Gruzijos prezidentui skirti namų areštą ir sekti įtariamąjį leidžiančią elektroninę apykoję.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Riaušių policijos pareigūnai šalia teismo, į kurį buvo atvestas Michailas Saakašvilis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Riaušių policijos pareigūnai šalia teismo, į kurį buvo atvestas Michailas Saakašvilis

Generalinė prokuratūra praeitą savaitę M.Saakašvilio paiešką paskelbė remdamasi trimis Baudžiamojo kodekso straipsniais: 15-ojo straipsnio pirma dalimi (bandymu įvykdyti nusikaltimą), 28-ojo straipsnio antra dalimi (bandymu įvykdyti nusikaltimą iš anksto susitarus su asmenų grupe) ir 256-ojo straipsnio antra dalimi (pagalba kriminalinės organizacijos nariams ir jų kriminalinės veiklos slėpimu).

M.Saakašvilį Kijeve bandyta sulaikyti antradienį, gruodžio 5-ąją, tačiau jo šalininkai jį išlaisvino iš „saugumiečių“ mikroautobuso. Ukrainos generalinė prokuratūra yra paskelbusi, kad atliekamas tyrimas, įtariant, jog M.Saakašvilio partijos veikla buvo finansuojama per Maidano revoliuciją 2014-aisiais nuverstos ankstesnės Ukrainos vyriausybės veikėjų, pabėgusių į Rusiją, ir verslininko Serhijaus Kurčenkos.

VIDEO: Gruziniškas spektaklis Ukrainoje: M.Saakašvilis siekia išvengti arešto

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius