-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Zuckerbergas: aptikome Rusijos, Irano bandymus kištis į 2020-ųjų JAV rinkimus

„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas patvirtino, kad buvo sustabdytos keturios naujos įtakos operacijos iš Irano ir Rusijos, skirtos paveikti 2020-ųjų JAV prezidento rinkimus.
Markas Zuckerbergas
Markas Zuckerbergas: aptikome Rusijos, Irano bandymus kištis į 2020-ųjų JAV rinkimus / „Scanpix“/AP nuotr.

„Facebook“ kibernetinio saugumo politikos vadovas Nathanielis Gleicheris pirmadienį tinklaraštyje paskelbė, kad aptikta kampanija, greičiausiai susijusi su „Interneto tyrimų agentūra“ (IRA) – rusų trolių fabriku – „turėjo gerai aprūpintos operacijos požymius“.

Esą kampanija ėmėsi nuoseklių saugumo žingsnių, kad nuslėptų tapatybę ir buvimo vietą.

Pasak kampaniją analizavusios kompanijos „Graphika“, buvo pasinaudota 50 „Instagram“ ir viena „Facebook“ paskyra, turinčia apie 246 tūkst. sekėjų. Kampanijos metu buvo publikuota 75 tūkst. įrašų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Facebook
AFP/„Scanpix“ nuotr./Facebook

Pirmadienį interviu „NBC News“ M.Zuckerbergas patvirtino, kad „Facebook“ užkirto kelią keturioms naujoms įtakos kampanijoms iš Rusijos ir Irano.

„Matome, kaip jų taktikos plečiasi. Tai, ką skelbiame šiandien, iš esmės yra tai, jog radome kampanijų rinkinį. Jos yra labai subtilios. Jos rodo šių valstybių ketinimus aktyviai veikti ateinančiuose rinkimuose“, – sakė M.Zuckerbergas.

„Facebook“ vadovas pridūrė, kad Kinija taip pat bandė paveikti įvairius rinkimus, tačiau kompanija sugebėjo tas pastangas aptikti ir sustabdyti.

„Šiandien matome, kad Rusija, Iranas ir Kinija vis intensyviau ir pasitelkdamos vis subtilesnes taktikas bando kištis į rinkimus.

Tačiau prieš 2020-ųjų rinkimus esu užtikrintas, nes nuo 2016-ųjų kovojame su kišimusi į visus svarbiausius rinkimus pasaulyje – Prancūzijoje, Vokietijoje, Europos Sąjungoje apkritai, Indijoje, Meksikoje, Brazilijoje“, – teigė M.Zuckerbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius