-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Zuckerbergas pareiškė neturintis „jokių susitarimų“ su D.Trumpu

„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas pirmadienį paskelbtame interviu pareiškė nėra sudaręs „jokių susitarimų“ su JAV prezidentu Donaldu Trumpu dėl turinio cenzūravimo socialiniame tinkle.
Markas Zuckerbergas
Markas Zuckerbergas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Duodamas interviu JAV naujienų svetainei „Axios“, M.Zuckerbergas atmetė „spėliones“, kad „Facebook“ sudarė susitarimą, suteikiantį prezidentui visišką laisvę platformoje.

„Norėčiau pabrėžti: nėra jokio susitarimo“, – teigė M.Zuckerbergas.

„Tiesą sakant, visa susitarimo idėja yra gana juokinga“, – pridūrė jis.

Šiuo metu socialinių tinklų milžinė susiduria su didėjančiu reklamos užsakovo boikotu ir patiria didelį spaudimą pažaboti neapykantos kupiną turinį, kuris gali skatinti smurtą, įskaitant D.Trumpo pasisakymus.

„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Paprastai „Facebook“ laikosi politikos vengti tikrinti politinėse kalbose pateikiamus faktus, tačiau yra pašalinęs D.Trumpo kampanijos reklamą, kurioje buvo vaizduojamas nacistinėje Vokietijoje naudotas simbolis.

„Daug žmonių sako, kad galbūt mes per daug nuolaidžiaujame ar esame per artimi D.Trumpo administracijai“, – kalbėjo M.Zuckerbergas.

Tačiau verslininkas pažymėjo, kad nepaisant jo diskusijų su D.Trumpu, „Facebook“ turėjo daugybę konfliktų su dabartine administracija, įskaitant veiksmus pagal Etikos principų laikymosi žiniasklaidos priemonėse įstatymo 230 skyrių, kuris saugo internetines bendroves nuo atsakomybės dėl trečiųjų šalių paskelbto turinio.

„Valdant šiai administracijai, mums buvo skirta rekordinė 5 mlrd. JAV dolerių baudų suma, ​kelios agentūros atlieka tyrimus mūsų atžvilgiu bei mūsų atžvilgiu buvo išduotas vykdomasis įsakas dėl apsaugos pagal 230 skyrių panaikinimo“, – pareiškė M.Zuckerbergas.

Jis pridūrė: „Retkarčiais kalbuosi su prezidentu, kaip ir kalbėjau su ankstesniu mūsų prezidentu bei viso pasaulio politiniais lyderiais“.

M.Zuckerbergas pažymėjo, kad priėmė kvietimą į privačią vakarienę su D.Trumpu Baltuosiuose rūmuose „todėl, kad buvo mieste ir todėl, kad jis yra Jungtinių Valstijų prezidentas“.

M.Zuckerbergas atkreipė dėmesį, kad jis „taip pat daug kartų pietavo ir susitiko su prezidentu B.Obama... tiek Baltuosiuose rūmuose, tiek kitur, įskaitant specialų renginį „Facebook“ būstinėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius