Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madeiros saloje potvyniai nusinešė 42 gyvybes, pasigesta dar keturių žmonių (nuotraukos, video)

Gelbėtojų komandos ieško mažiausiai keturių žmonių, kurių buvo pasigesta, kai Portugalijos kurortinę salą Madeirą nusiaubė potvyniai ir purvo nuošliaužos, kurios nusinešė bent 42 žmonių gyvybes.
Potvynis Madeiroje
Potvynis Madeiroje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Potvynis

Sunkioji technika valo riedulius ir purvą, kuriuos į Madeiros pagrindinio miesto Funšalio ir kitų gyvenviečių gatves bei kelius sunešė galingi vandens srautai. Žaibiški potvyniai vertė iš kojų žmones, užliejo namus ir blaškė automobilius.

Pasak vietos gyventojų, praeitą savaitgalį siautėjusi audra buvo smarkiausia, kiek mena žmonės. Pareigūnai nurodė, kad per aštuonias valandas saloje iškrito mėnesio lietaus norma. Siautėjant stichijai sužeista daugiau nei 120 žmonių.

Portugalijos ministrų kabinetas pirmadienį pradėjo specialų pasitarimą. Manoma, kad Vyriausybė dėl šios nelaimės paskelbs šalyje trijų dienų gedulą.

Taip pat tikimasi, kad Lisabona suteiks Madeirai finansinę paramą, kuri padėtų atstatyti daugelį nuniokotų kelių ir sugriautų tiltų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius