Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madoffo žmona prieš jo areštą išsiėmė 15 mln. dolerių

Machinacijomis kaltinamo finansų maklerio Bernardo Madoffo žmona prieš jo areštą iš vienos firmos, kurios bendraturtis jis yra, pasiėmė daugiau kaip 15 mln. dolerių (40,3 mln. litų), tarp jų – 10 mln., paimtų tą dieną, kai jų vaikai įdavė tėvą dėl įtariamos 50 mlrd. dolerių (134,5 mlrd. litų) finansinės piramidės, trečiadienį pranešė vertybinius popierius prižiūrintis Masačusetso pareigūnas.
Bernardas Madoffas
Bernardas Madoffas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Areštas

Valstijos sekretorius Williamas Galvinas sakė, kad 67 metų Ruth Madoff 5,5 mln. dolerių iš Niujorko kompanijos „Cohmad Securities Corp.“ atsiėmė lapkričio 25 dieną, o dar 10 mln. – gruodžio 10-ąją, B.Madoff arešto išvakarėse.

Tuo metu aiškėjo B.Madoffo schema, o investuotojai pateikė 7 mlrd. dolerių vertės išpirkimo prašymą.

Pareigūnai mano, kad Madoffai bando paslėpti pinigus, kurie gali būti panaudoti atsiskaitant su investuotojais.

Kaltintojai jau sakė, kad tyrėjai areštuodami gruodžio mėnesį rado 100 pasirašytų 173 mln. dolerių vertės čekių, kuriuos B.Madoffas buvo pasirengęs išsiųsti artimiausiems giminaičiams ir draugams. Po dviejų savaičių, per Kalėdas, B.Madoffas giminaičiams ir draugams išsiuntė daugiau kaip 1 mln. dolerių vertės papuošalų ir relikvijų.

W.Galvinas nepateikė jokių kaltinimų R.Madoff.

Kol kas B.Madoffas yra vienintelis asmuo, apkaltintas dėl šio skandalo, kuris gali būti didžiausias tokio sukčiavimo atvejis per visą Volstrito istoriją.

70 metų B.Madoffas, buvęs vertybinių popierių biržos „Nasdaq“ pirmininkas, pareigūnams prisipažino sukčiavęs ir sakė veikęs vienas.

Tačiau teisės ekspertai skeptiškai vertina teiginius, kad tokio didžiulio masto sukčiavimu sėkmingai galėjo užsiimti vienas žmogus.

Tuo tarpu Manhatano prokuratūra trečiadienį laimėjo daugiau laiko sudėtingai B.Madoffo bylai tirti – Vyriausybės kaltintojai ir įtariamojo gynėjai sutiko pratęsti kaltinimų pateikimo ar kaltės pripažinimo pareiškimo terminą 30-ia dienų. Parengtinis teismo posėdis paskirtas kovo 13 dieną.

R.Madoff, kuri yra vienos košerinių valgių receptų knygos bendraautorė, patraukė federalinių kaltintojų, kurie nesėkmingai siekė atšaukti jos vyro užstatą ir jį iš karto suimti, dėmesį. Pasak jų, pora pažeisdama teismo nurodymą giminaičiams ir draugams išsiuntė vertybių už daugiau kaip 1 mln. dolerių.

B.Madoffas buvo suimtas gruodžio 11 dieną, kai dviem sūnums ir FTB esą prisipažino, jog vadovavo milžiniškai finansų piramidės schemai, pagal kurią naujų investuotojų pinigai vagiami, kad būtų galima išmokėti palūkanas ankstesniems klientams.

B.Madoffas buvo paleistas už 10 mln. dolerių užstatą, bet negali išeiti iš savo apartamentų Niujorke, kur stebimas ištisą parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius