Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Madridas pabrėžia, kad koronaviruso plitimas Ispanijoje yra kontroliuojamas

Ispanijos vyriausybė sekmadienį pareiškė, kad padėtis šalyje yra kontroliuojama, nepaisant pastaruoju metu šalyje išaugusio koronaviruso atvejų skaičiaus.
Koronaviruso pandemija
Koronaviruso pandemija / 123RF.com nuotr.

Tai šalies valdžia pareiškė reaguodama į kelių šalių įvestus apribojimus kelionėms į ir iš Ispanijos.

Didžioji Britanija sekmadienį pranešė, kad sugrįžusieji iš Ispanijos privalės dvi savaites izoliuotis. O Norvegija įvedė apribojimus kelionėms į Ispaniją.

Prancūzijos ministras pirmininkas Jeanas Castexas penktadienį „primygtinai rekomendavo“ prancūzams vengti kelionių į Ispanijos šiaurės rytinį Katalonijos regioną, kuriame fiksuojamas koronaviruso atvejų šuolis.

„Scanpix“ nuotr./Jeanas Castexas
„Scanpix“ nuotr./Jeanas Castexas

„Ispanijos vyriausybė mano, kad padėtis yra kontroliuojama. Protrūkiai yra lokalizuoti, izoliuoti ir kontroliuojami“, – agentūrai AFP nurodė Ispanijos užsienio reikalų ministerija ir pridūrė, kad „Ispanija yra saugi šalis“.

Ministerija pažymėjo, kad kalbant apie Britanijos įvestą karantiną, Ispanija „palaiko kontaktą“ su Londonu, kurio sprendimą gerbia.

Ketvirtadienį ir penktadienį Ispanijoje užfiksuota beveik tūkstantis naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Per pastarąsias dvi savaites tokių atvejų skaičius patrigubėjo. Sveikatos apsaugos ministerija yra itin sunerimusi dėl padėties Aragone ir Katalonijoje, kur vietos valdžia paragino Barselonos gyventojus likti namuose.

Vietos valdžia taip pat penktadienį nusprendė uždaryti naktinius klubus ir barus, kuriuos laiko užkrato plitimo židiniais.

Dauguma Ispanijos regionų vėl sugriežtino reikalavimus ir vėl nurodė privalomai dėvėti kaukes. Pastarosios gatvėje privalo būti dėvimos visą laiką. Nesilaikantiems tvarkos gresia bauda.

Ispanijos valdžia pažymi, kad tai nėra „antroji banga“, ir mano, kad regionai turi pakankamų priemonių kontroliuoti epidemiją.

Taip pat valdžia atmeta pakartotinio nepaprastosios padėtis įvedimo galimybę. Tokios padėties paskelbimas kovo viduryje leido Madridui įvesti griežtą karantiną, kuris truko iki birželio 21 d.

Ispanija yra viena iš labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių. Iš viso šalyje virusu užsikrėtė 272 400 žmonių, o daugiau nei 28 400 nuo jo mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius