-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madridas sveikina sprendimą panaikinti ieškomų katalonų europarlamentarų neliečiamybę

Ispanijos užsienio reikalų ministrė antradienį pasveikino Europos Parlamento sprendimą panaikinti trijų ieškomų katalonų europarlamentarų teisinę neliečiamybę, pabrėždama, kad Katalonijos nepriklausomybės klausimas turi būti išspręstas pačioje Ispanijoje.
Carlesas Puigdemont'as
Carlesas Puigdemont'as / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Šis EP sprendimas yra susijęs su buvusiu šio regiono prezidentu Carlesu Puigdemont'u ir dar dviem Madrido ieškomais asmenimis, prisidėjusiems prie nesėkmingų pastangų 2017 metais paskelbti nepriklausomybę.

„Priėmęs šį sprendimą, [EP] siunčia trigubą signalą, visų pirma: EP narys negali naudotis savo statusu, kaip būdu apsisaugoti nuo pasirodymo teisme dėl galimų nacionalinės teisės pažeidimų. Antroji žinia yra susijusi su teisės viršenybe ir pagarba Ispanijos teisingumo sistemai“, – žurnalistams sakė ispanų diplomatijos vadovė Arancha Gonzalez Laya.

„Trečioji žinia – kad Katalonijos problema turi būti išspręsta Ispanijoje, o ne Europos lygiu“, – pridūrė ji ir pabrėžė, jog Madridas yra ištiesęs ranką regiono politinėms jėgoms, siekdamas „rasti [nepriklausomybės siekio krizės] sprendinį dialogu ir derybomis“.

2017 metų pabaigoje C.Puigdemont'as pabėgo iš Ispanijos į Belgiją, siekdamas išvengti baudžiamojo persekiojimo po nesėkmingo bandymo tų metų spalį atsiskirti nuo Ispanijos.

Tuomet šalyje įsiplieskė rimčiausia politinė krizė per kelis pastaruosius dešimtmečius, o Madridas iškėlė C.Puigdemont'ui bylą dėl kurstymo maištauti.

Kiti du ieškomi asmenys yra buvę Katalonijos sveikatos ir švietimo ministrai Clara Ponsati ir Toni Cominas, kuriems taip pat yra pareikšti kaltinimai dėl kurstymo maištauti, nes jie padėjo organizuoti spalį įvykusį uždraustą referendumą dėl nepriklausomybės.

T.Cominas irgi gyvena Belgijoje, o C.Ponsati dirba Škotijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius